Astrojan Tudomány hozzászólásai


Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 22, 11.00:10
Ahh. Kösz Vajzi, ez már sokkal jobban hangzik, végre kezded érteni amit mondok. Az utolsó két mondat maradt:
..nem teheted meg, hogy felhasználod az eddigi tudást (ami matematikán alapul ugye, és azon is marad örökre) az elméletedhez úgy, hogy elutasítod.
De NEM UTASÍTOM EL !!!!!!!!!
Természetesen használom a fogalmakat, a fogalmaink nélkül meg sem tudnánk nyikkanni, legfeljebb annyit hogy vau, vau. A fogalmak FIZIKAI létezését utasítom el, de szerintem jól indultál el, meg fogod érteni.
Tér fizikailag nem létezik, nincs olyan, hogy fizikai tér, ez csak ködösítés. Einstein is tiszta geometriáról beszélt, hiszen éppen az éter létezését ignorálta. A tér (hátmég a téridő) matematikai konstrukció, nem lehet fizikai jellemzőket tulajdonítani neki. Így aztán nem is fúvódhat fel.
Úgy van Simba.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 22, 01.28:58
OK, csak sorban. Higgysz: nem mutatták ki. Végignyálazták a teljes rendelkezésre álló energiatartományt és nem találtak semmit. Sok trillió ütközésből számítógéppel kiválogattak néhány tízet, ami azt jelenti, hogy a trillóban nem történt semmi, a maradékba pedig próbálják belemagyarázni a szerencsétlen higgset, de nagyon kevés, magyarul semekkora sikerrel. Ezért kapta Péter a Nobelt, a semmiért. A Nobel nem azt jelenti, hogy megtalálták a keresett részecskét, mert azt még a katatók maguk sem merték állítani. Őket szorítja a teljesítménykényszer, nagyon sok pénzt öltek ebbe a projektbe.
A tér: nézzünk először egy egyszerűbbet, legyen a matematikai pont. Létezik? Úgy értem létezik a természetben? Ugye nem. Hiszen mi találtuk ki, definiáltuk, végtelenül kicsiny kiterjedésű, képzeletbeli, idealizált elvonatkoztatás, egy matematikai fogalom, ha érted mit jelent ez.
Nem érted. Mert nem érted mit jelentenek a fogalmak. A fogalmak csak a fejünkben léteznek, hiszen mi találtuk ki őket, mindet.
Nem igaz amit a nekem tulajdonítva állítasz, hogy nem létezik semmi, de igen, az anyagi világ létezik. Amit felépít összesen kettő fajta elemi részecske.
Az anyagi világ fizikailag, objektíven létezik, a fogalmakat pedig mi alakítottuk ki, az összes fogalom csak a fejünkben létezik, mintegy virtuálisan, mint egy számítógépes program.
A gravity probe nem mutatta ki a teret, mert tér nincs. Valami mást kimutathatott. A fekete lyuknál a DVAG gradiense nő meg (= erősen változik a gravitációs sugárzás homogenitása a lyuk felé közeledve) de semmiképpen a téridő, mert ilyen a természetben nincs, tévedsz. Ez azt jelenti, hogy a lyuk felől kevesebb sugárzás érkezik mint ami befelé megy és ez a lyuk felé közeledve egyre inkább érezteti a hatását.
Ezt a hatást tudod kimérni mert ez egy fizikailag létező hatás, nem pedig a téridő felcsavarodását, na ne röhögtess.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 21, 12.20:25
..mi, laikusok is itt a legtöbben tudunk cáfolatot jó pár részletre..
Lemaradtam valamiről? Légyszíves írjál már be ide csak egyetlenegyet, de ne linket tegyél, ha kérhetnélek..

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 19, 19.01:45
Ezek a ködkamra felvételek részecske pályanyomok (egyenes vonalak). Néhány helyen részecskebomlás figyelhető meg ahol spirál nyomokat látni. Erre mondom, hogy a nemstabil részecskék elspiráloznak, mert nem záródnak körbe. Azokon a frekvenciákon (= a tóruszon belüli töltésrészecske spirálozás frekvenciája a graviton körül) léteznek a stabil részecskék ahol nem spirál hanem körpálya alakul ki (ezt a képen nem látod mert a kör átmérője kicsi. Egy ilyen tórusz mozgása okozza az egyenes vonalat a képen, feltételezve, hogy protonokat lőttek be a ködkamrába). Ezek a spirális nyomok elég általánosak.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 19, 00.12:12
Erre még muszáj reagálnom, bocs,
..ha a fény helyében lennél, nem létezne számodra az idő! Mindig ott lennél mindenütt..
Lám, lám, olvastad ezt a marhaságot valahol és egyből elhitted.
1, Az idő nem létezik sem most, sem máskor, mert az egy emberi definició.
2, A fény nincs ott mindenütt, aki ezt tanitotta neked az egy nagy marha.
3, Ha egy fotonon ülnék, akkor a világ fénysebességgel haladna el mellettem.
4, Ha egy gravitonon ülnék, akkor meg graviton sebességgel (c2), de akkor sem lennék ott mindenütt.
Neked kell megváltoznod, úgy látom..

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 18, 19.59:51
Kösz Vajzi, azt teszek és azt gondolok amit akarok, nincs jogod megtiltani.
Nagyon nem érted amit mondok, ezt írod pl: Azt mondod, a matek nem ér semmit.
Teljesen félreértesz, miért nem olvasod el gondosan amit írok.
A matek nem magyarázat soha semmire, a matek a leírás egy fajtája, ne akarj vele magyarázatot kreálni. Ezt írtam.
Hol írtam én olyat, hogy a matek nem jó semmire? Magyarázatra nem jó, nem magyaráz meg semmit, csak közelítő leírásra használható.
Miért változott volna a hozzáállásom? Csak egyetlenegy kisérleti adatot mondj ami ellentmond annak amiket leírok. Van néhány rosszul értelmezett kisérlet, hevenyészett kisérlet vagy néhány ami egyszerűen csalás.
De ne általánosságban bírálj, ez nem kell. Konkrét dolgokba köss bele, cáfolattal, hozzá tartozó kisérletekkel. Ez a tiszta dolog.
..egy embernek sincs joga azt állítani, hogy tudja, mi ez az egész..
Hát ezt a hülyeséget meg honnan vetted? Képzeld, bármit jogom van állítani.
..ha egy kicsit belemennél, rájönnél, hogy nincs szükség az általad említett amúgy elegáns dolgokra..
Vagy fordítva, ha egy kicsit Te ! belemennél esetleg rájöhetnél, nincs szükség az amúgy cseppet sem elegáns dolgokra...
Egy dologban egyetértünk, ugyanis a mikro-és makrovilág merőben más viselkedést produkál. Nem is tudom miként nyom a graviton. De tudja valaki hogyan nyom a nemlétező térgörbület? Ami még csak nem is elegáns, legfeljebb csak annyira mint egy caenorhabditis (elegans).
És még annyit, ha valami a logikával szembemegy akkor ott nagyon félreértesz valamit.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 18, 17.29:12
..ha az egyenestől picivel is eltér, akkor már elvileg záródik körré.. Nem gondolom ezt, nézd meg ezeket a pályanyomokat itt.
Soha nem záródnak körré.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 18, 17.22:40
A bumerángot csak egyfajta szemléltetésképpen írtam, természetesen. A kopasz gravitonokat úgy értem, hogy azok párban vannak és nem cipelnek töltést. Egymás görbe alakú pályamozgását (pontosan) kiegyenlítik, ezért ezen páros mozgása egyenes vonalú lesz. Ezek a gravitonpárok okozzák a gravitáció jelenséget és tartják nyomás alatt a tóruszokat, de ne kérdezd hogyan csinálják mert nem tudom.
A graviton alaptermészete ez a kalimpálónak nevezett mozgás ami a töltésekkel együtt egy görbe alakú pályát ír le a mi megfelelő frekvenciáknál körbe záródhat.
Ha nincs rajta töltés akkor csak egymásra számíthatnak, de mivel egymást kikompenzálják, így a pálya egyenes lesz.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 18, 16.41:02
Nem a semmi körül kering a graviton, ez rossz közelítés. Az egy darab graviton, amikor nem párban van, akkor nem egyenesen megy. Képzeld a bumerángot például, az sem valami körül kering vagy fordul, mégis valamiféle görbe pályát ír le.
Ha a graviton-fél (= elemi részecske) egy töltéssel kapcsolódik, akkor ez a kettős rendszer is egy görbe pályát ír le. Amennyiben az energiájuk éppen megfelelő, akkor ez a görbe pálya pontosan körbezáródik, nem valami körül, hanem éppen körbe körbe tud menni.
Két ilyen energia/frekvencia létezik ahol körbezáródik, az egyik az elektron/pozitron energia, a másik a proton/antiproton energiaszint. Egyéb energiákon a graviton-töltés páros mozgása nem záródik körbe hanem valamiféle spirálszerű pályát alkot. Nem valami körül, hanem ilyen pályát ír le.
Nem kifejezetten az elektron tartja körpályán a gravitont, hanem van 2 olyan frekvencia ahol éppen körbezáródik a pálya. A matek nem magyarázat soha semmire, a matek a leírás egy fajtája, ne akarj vele magyarázatot kreálni.
Nem kell a tórusz helyett semmi, a tórusz tökéletes. A bolygós link különben aranyos, de nem több.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 15, 21.31:30
92: Kösz zodiac a segítő hozzáállásodat, a tömegről általában kell tudni, hogy akkor keletkezik amikor az elemi részecskék körpályára állnak. Ez megtörténik a stabil részecskék esetében, elektron, proton, pozitron, antiproton. Ha ezek az elemi részecskék nem egyhelyben pörögnek körbe körbe, hanem közben nagysebességgel haladnak, mint például a foton esetében történik, akkor nyilván nem lesz "kézzelfogható" a tömeg tulajdonság, de attól még a fotonnak is lehet értelmezni tömegszerű tulajdonságot mert a fotonban is keringenek az elemi részecskék, a 2 graviton meg a kétféle elektromos töltésrészecske, csak egy spirális pályán, mivel a foton közben halad.
A fotonra hasonlóan hat a gravitációs nyomóerő mint a barionos anyagra. Ha egyetlen protont kiteszel a Nap mellé, akkor annak a zuhanása nem lesz sokkal különb, mint amennyit a foton hajlik a Nap felé azon töredékmásodperc alatt amíg a Nap mellett elhalad. Ha valakinek jobban tetszik a semlegesített proton, akkor legyen a Nap mellett egy neutron.
Simba neked még elég sok rész kimaradt. A vérzést meg valami mással kevered.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 13, 12.00:45
Nincs 4 féle kölcsönhatás. Az erős kölcsönhatás nem létezik, gluonok nincsenek. A magerőket -mint mondtam 87-ben- ugyanaz az elektromos erő okozza, mint ami hajtja a villanymotort vagy a TV-t. Azért véled különlegesen erősnek mert különlegesen erős, a protonok és az elektronok testközelben vannak, a tóruszok egymásban keringenek. Ehhez képest a héjelektronok "bolygónyi" távolságban vannak az atommagtól, ezért ez a távoli hatás természetesen jóval gyengébb mint a magerők.
A gravitációs erő nem a leggyengébb, hanem a legnagyobb erő a természetben, a nyomóereje 10^44 Newton. Amit mi látunk belőle az két erő különbsége, a két ellentétes irányban ható hatalmas erők csekélyke különbsége, ezt érzékeljük gravitációs hatásként. Amit a testek, bolygók vagy a csillagok ebből a gigantikus erőből kitakarnak az egyik oldalról, a másik oldalról gyengítetlen sugarak érkeznek.
A gravitációnak nevezett jelenség ezért tűnik gyengének, mert a gravitációs sugarak elnyelődése az anyagban rendkívül gyenge, a testek csaknem átlátszóak a gravitonokra. Ezért a két ellentétes irányból érkező gravitonok által okozott erő KÜLÖNBSÉGE a kicsi. De a gravitációt okozó erő hatalmas.
Ha az egyik irányból nagyon erős az árnyékolás -pl fekete lyuk esetén- akkor láthatod meg a gravitációs erő igazi arcát ami palacsintává lapít és az elektronokat bepréseli az atommagba (= neutroncsillagok. Ne képzeld, hogy a fekete lyukban másfajta anyag van, a fekete lyuk csupán egy nagyobb neutroncsillag. Nincs benne semmi szingularitás).
Téves az egész fizika.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 13, 02.57:50
Dehogy dobjuk ki az egyenleteket, az egyenletek köszönik, jól vannak. Azt próbáld megérteni, hogy az egyenletekkel nem tudod, hogy mit írsz le, mi az valójában ami fizikailag létező. Egy mérhető, megfigyelhető HATÁST írsz le az egyenletekkel, valamiféle tulajdonságokat próbálsz matematikai módon KÖZELÍTENI.
De a matematika nem a létező világ, az csak a leírására történő, számszerűsített próbálkozás.
Az én próbálkozásom meg egy fizikai modell, amit reményeim szerint össze lehet fésülni az egyenletekkel, mintegy alátenni a fizikai modellt az egyenleteknek.
A kérdésedre nem tudok válaszolni, a mágnesség varázslatos dolog. Csak annyit tudok róla, hogy a gravitonok okozzák de nem tudom hogyan csinálják. Az atommag összetartásában is segítenek, mert az elektron ragasztó szerepéhez hozzájárul egy mágneses összetartó erő is. Az elsődleges magösszetartó erőt az elektron kelti, de a fénysebességgel pörgő tóruszoknak mágneses hatása is van ami a tóruszok összeragasztásában is segít.
Ha nincs mód az alkotórészek megfelelő irányultságú párosításához akkor ez a mágneses erő az atommag szétrobbanását is okozhatja (= taszítás). Erre példa a Be8 atommag izotóp, ahol szerintem ez lehet a helyzet.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 11, 22.01:57
A mágnességet Te ! semmivel nem tudod magyarázni. Általános iskolai tananyag, hogy fogalmatok nincs mi lehet a mágnesség. Látod, hogy ott van valami, de fogalmatok sincs mi lehet az. Nincs mágneses mező, semmilyen mező nincs.
Elektronok vannak, meg gravitonok, mind mind részecskék. Ezek a részecskék okoznak mindent amit mezőnek vélünk. DVAG van, mező nincs.
A fotonban érhető tetten a mágnesség, mert elektro, mágneses tulajdonságú, tehát egyszer az elektromos tulajdonsága dominál, amikor az egyik töltésrészecske "kilóg" a többi közül, majd negyedhullámhosszal később a graviton mágneses tulajdonsága dominál, mert a két töltés egymást semlegesíti.
Tehát igenis a mágnességet a gravitonok és a töltések kölcsönhatása okozza.
Nincs semmiféle mező, rét, szántó, meg tér sincs.
Kösz a kérdést.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 11, 04.05:57
Azt kétlem, hogy őszintén kíváncsi vagy, de kérdezhetsz egyesével.
Nem egészen Simba, a spinon valóban a spin tulajdonságért felel ami a graviton tóruszbeli keringéséből származik, de a másik része a holon ami az elektron töltéséért felel. A holon a negatív elektromos elemi részecske.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 10, 18.17:40
Hogy érted, hogy megfigyelések sincsenek a kezemben? Hiszen az összes megfigyelés a kezemben van. Minden megfigyelés a gravitonmodellt támasztja alá.
Egyetlen egyet mondj ami cáfolja a graviton-töltés yin-yang modellt, vagy a nyomó gravitációt. Az egész fizika feltételezéseken nyugszik, nem érted hogy nincsenek bizonyítékok, csak megfigyelések amik megfelelhetnek valamilyen modellnek, de megfelehetnek ugyanakkor egy vagy több másmilyen modellnek is.
A húrelmélettel nem az a gond ami az enyémmel, mert húrok nincsenek, soha nem is fogják kimutatni, legfeljebb lehazudni mint a Higgs bozont.
A gravitont meg már kimutatták, mondtam már neked, a spinon az.
A térgörbületnek semmilyen megfigyelés nem felel meg, soha semmilyen megfigyelés nem támaszthatja alá, mert tér definíció szerint nincs.
A tér egy elvont, matematikai absztrakció, matematikai pontokból áll.
Mikor fogod kimutatni a matematikai pontot?? Miféle megfigyelés bizonyítja, hogy (fizikailag) létezik matematikai pont? Összezagyváljátok a világot, hogyan fúvódhat fel a nemlétező tér?? Erre nemhogy nincs bizonyíték, de soha nem is lehet, hiszen egy logikai hasraesés az egész kozmológia. Is.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 10, 13.39:59
Természetesen, a térgörbület kizárva. A nyomó gravitáció készteti őket arra, hogy összepréselődjenek. A gravitonok nyomóereje 10exp44 Newton. Ez az erő nyomja az 1 kg tömegű anyagot a fekete lyuk felé. Kifelé egy gyengített erő hat, a két ellentétes irányban ható erő különbsége a nyomó gravitációs hatás, gigantikus erő. A gravitonok mozognak igen, a gravitonpárok okozzák ezt a nyomóerőt, nem tudom hogyan csinálják.
Szégyellnem kellene magam érte Zephyrus Lektor Úr? Mélységes tévedésben van amikor azt képzeli, hogy a fizikusok olyan dolgokra építik az általuk alkotott modellt, amit bizonyítani is tudnak.
Melyik tér létezését sikerült eddig bizonyítani? Riemann? Minkowski?
Melyik szingularitás létezését sikerült eddig bizonyítani?
Mikor sikerült bizonyítani, hogy a foton elemi részecske?
Mikor sikerült bizonyítani, hogy az elektron elemi részecske?
Egyáltalán mit sikerült bizonyítaniuk?
Megfigyelések vannak amiket próbálnak beilleszteni egy-egy modellbe. Jól, rosszul.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 9, 16.21:40
Egy valamit árulj el: a mindent átható gravitonsugárzás honnan ered?
Igen, hát azt hogy honnan van, miért van, mi az oka annak, hogy elemi részecskék léteznek, ezáltal az anyagi világ létezik ez valóban elég költői kérdés. Nemcsak a higgys bozonyra, de az összes anyagfeleségre kérdezhetnéd ezt.
Csak annyit állíthatok, hogy gravitonok mindenütt vannak, az Univerzumon túl is, ez van. Ahol az elektromos töltések vannak ott vannak az Univerzumok.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 9, 13.28:36
Érdekes az elméleted. Akár működhetne is, de alá kell támasztani.
Kösz Simba, nem értem a kérdésedet, nem írtam olyat, hogy nincs töltés, ellenkezőleg, a töltés elemi részecske, az egyetlen létező az anyagi világban. Na meg a graviton a másik, ő is elemi részecske. Ezek ketten léteznek és nincs semmi más (fizikailag) létező. Ezek ketten építik fel az Univerzumot, részecskéket, molekulákat, sugárzásokat, élő és élettelen világot, minden anyagi dolgot.
Neked már említettem, hogy a nyomó gravitációt a relelm egyenletei írják le, azok a tenzorok amivel a tér görbülését próbálják jellemezni a fizokosok, azok valójában a nyomó gravitáció gradiensét írják le, ami gradiens a tömegek közelében alakul ki az amúgy homogénnek tekinthető DVAG gravitációs sugárzásban.
A fény viselkedésének leírása is megvan matematikai nyelven, a QED. De nincs hozzá fizikai modell. Ez van nekem.
Nem vagyok matematikus, láthatod, hogy nem számolok semmit (szinte semmit), nem is tartom a feladatomnak. Én egy fizikai modellt próbálok alkotni, aminek a tulajdonságai megfelelnek a fény, a gravitáció és az anyag viselkedésének.
Ha sikerül áttörni az értetlenség nagyon kemény határvonalát, akkor meg majd segítenek, többen is mint kellene.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 8, 16.27:42
Aha. Ilyen körülmények között köszönöm a pontosítást és hogy belinkelted az oldalaimat. Sajnos azóta a fizikusok kitiltották a website-omat a szerverről, mert így kell ezt csinálni. Vitát senki nem generált közülük, ők tudják egyedül hogyan működik a világ, amikor még egyetlen valamirevaló fizikai modelljük sincs.
A matemetikai leírás nagyon fontos dolog ami van nekik, de fizikai modell nélkül nem ér semmit/sokat. A kettő együtt írhatja le a fizikai világot.
A graviton energiarészecske, folyton mozog, nem veszít energiát, örökmozgó, alapvető tulajdonsága a gyors mozgás. Ha párban vannak, akkor a tükörképi párja kiegyenlíti a graviton kalimpáló mozgását és egy DNS szerű kettős spirális pályán lényegében egyenes vonalban haladnak c négyzet sebességgel.
A c2 csak egy jelölés, nem valódi c négyzet, arra szolgál, hogy felhívja a figyelmet a graviton c-nél sokkal nagyobb sebességére. Ezt a honlapomon is megírtam de csak alt szövegben és aki nem olvas gondosan az ezen könnyen kiakad.
Ha a gravitonpár ami töltést cipel (= foton) szétszakad mert a foton megáll a haladásban, akkor a graviton kalimpáló mozgását nem tudja kikompenzálni a tükörképi párja és ezért a graviton az egy darab töltésével együtt körpályára áll. Magától, semmi más nem kell hozzá. A graviton megy körbe-körbe és a töltés meg a graviton körül spirálozik mint egy spirálfüzet rugó. Ha a rugóba belefűzöl egy cérnát (a cérna a graviton pálya) és a rugót körbetekered hogy a rugó két vége érintkezzen akkor megkapod a tórusz felületet és a proton modelljét.
Nem mindegy, hogy a proton tóruszban kering az elektron tórusz vagy fordíva mert az elektron tórusz nagyobb, kb háromszoros átmérőjű mint a proton tórusz. Ezt úgy képzeld el, hogy egy felnőtt bicikligumit leraksz a földre és egy kempingbicikligumit teszel a közepébe, ez a neutron (a gumik fel vannak pumpálva, nyilván). A nagy gumi az elektron, a kempingbicikligumi a proton.
Ez a felállás magyarázatot ad arra a képtelennek tűnő dologra, hogy az atomok elektronhéja miért nem esik bele az atommagba. Azért mert az atommag kívül negatív töltésű ! Hiszen az atommagban elektronok vannak neutronok helyett. Természetesen annyival több proton van a magban ahány magelektron van benne.
A magot elektronok tartják össze, a magban csak elektronok és protonok vannak, gluonok nincsenek.
Tehát a tóruszban a graviton a saját tulajdonsága miatt áll körpályán amit a töltéssel együttműködve alakít ki. A graviton a végső mozgató, ő mozgatja a világot. Itt nincs olyan mint a makroszkóposan mérhető EM kisugárzás, ez itt a mikrovilág.
Kérdezz bátran, amire nem tudok választ adni megmondom azt is.
(nagyon tetszett Prohlep hozzáállása, nem csoda ha sértődés van belőle)

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 8, 09.55:08
Köszönöm kérdéseidet, Igen Simba, régebben is gondoltak hasonlót, pl Le Sage ultramundán particles meg ilyenek. De a klasszikus étert azért találták ki hogy a fény terjedését meg tudják magyarázni vele mert arra gondoltak, hogy a fény hasonló módon terjedhet mint mondjuk a hang a levegőben vagy a tóba dobott kő keltette hullámok. De ahhoz, hogy a fény mint rezgés képes legyen terjedni ahhoz valamiféle kemény, merev étert kellett elképzelni és ebből adódott a fékezési téveszme, ami miatt a bolygóknak fel kellene hevülni.
De a graviton "éter" nem ilyen, nem úgy vezeti a fényt, a fény nem gömbszerűen terjed hanem egyenes vonalban. A gravitonok részt vesznek a fény felépítésében, a fotonok részecskék, összetett részecskék. A gravitonok energiarészecskék, nekik az a szokatlan tulajdonságuk, hogy folyton gyorsan mennek, ők mozgatják a világot, hajtják a protonokat, elektronokat és a Simbát.
A gravitonok sebessége nagyon nagy, a fénysebesség milliószorosára saccolom, ezért a Föld pályamenti sebessége ehhez képest elenyésző, s így az elölről érkező gravitonok hatása nem különbözik lényegesen a "hátulról" érkező gravitonoktól. A gravitonok áthatolóképessége hihetelenül nagy, az anyag csaknem átlátszó a gravitonok számára. Ennek ellenére a protonokat és az elektronokat gigantikus nyomás alatt tartják, egyetlen protonra olyan 10ad 17 Newton nyomóerő esik, elképzelhetetlen hogyan csinálja.
Ennek ellenére fékezi a Földet a gravitonsugárzás (amit DVAG-nak hívok), csak a fékezés mérhetetlenül kicsi. De a bolygópályák idővel szűkülnek (hosszú idő, nem az árapályerők okozta zavarok ez) nagy időléptékről van szó.
Megfigyelhető viszont a kettőscsillagok egymáshoz közelítése például amit gravitációs hullámok kibocsátásával magyaráznak, de ez nem kibocsátás hanem elnyelés, fékezés. Ritkán megfigyelhető ezek egymásba zuhanása amit a pályaszűkülésből eredő "ciripelés" kísér.
A feltételezett sötét energiának is feltehetnéd a kérdést, miért nem fékezi a Földet a sötét energia, de ez zavarná sötét energia nimbuszát ezért ezt nem kérdezi senki. Sötét energia nem létezik, a Világegyetem nem gyorsulva tágul, egyetlen nagyon távoli szupernova megfigyelése alapján mondták ki a gyorsulva tágulást ami téves, hibás elképzelés, lassulva tágul, ha tágul egyáltalán mert még ez sem bizonyos. A magam részéről úgy gondolom tágul, volt Ősrobbanás már sokszor, a Világegyetem ciklusos.
Nem minden foton, csak a fotonban benne van az összes elemi részecske. A párkeltésről nyilván hallottál, úgy lesz belőle proton ahogy egy kisebb energiájú fotonból párkeltéssel elektron-pozitron pár keletkezik. Egy megfelelő energiájú foton amikor megáll (mondjuk atommagba ütközik) akkor kettéhasad. Mivel a foton 4 részecskéből áll, ilyenkor az egyik fele, 2 részecske alkotja az elektront, a másik fele 2 részecske hozza létre a pozitront.
Egy nagyobb energiájú foton esetén ugyanez a 4 részecske egyik fele alkotja az antiprotont míg a másik kettő létrehozza a protont.
A gravitonpár vivőrészecske biztosítja a foton egyenesvonalú mozgását, s ha ez a gravitonpár kettéhasad, akkor a graviton az ő töltésével együtt körpályára áll és kialakítanak egy tórusz felületet, kialakul egy proton és egy antiproton tórusz. Az eredetileg tömegnélküli összetevőkből így ugrik elő a tömeg tulajdonság, mert a körpályán iszonyatos sebességgel pörgő elemi részecskék tehetetlensége okozza a tömeget. Mi ezt fordítva szoktuk meg, úgy érzékeljük, hogy makroszkópikusan a pörgő tömeg okozza a tehetetlenséget.
Graviton egyenlőre van, csak nehéz kimutatni, rosszul keresik ha keresik egyáltalán, mert az idiotikus Higgs bozonnal vannak elfoglalva ami nincs. Ez a nemlétező Higgs bizony is Nobelt ért, sajnos.
A gravitont már kimutatták, csak nem tudják, hogy ő az. Amikor az elektront kettéhasították akkor ott volt a graviton, de mivel nem tudják hogy az elektront graviton és töltésrészecske építi fel, ezért a két részt elnevezték holonnak és spinonnak. Ebből a holon a töltésrészecske míg a spinon alkotórész maga a graviton.
Most ha szerinted graviton egyelőre nincs akkor az itt alattunk lévő Kvantumgravitációs Tanszéket meg kellene szüntetni, vagy mi? Higgs bozon sincs, mégis Nobel díjat adtak érte. Kvarkok sincsenek, gluonok sincsenek, tér sincs, szingularitás sincs, mégis az egész világ ezt képzeli, szóval tényként nem érvelnék velük.
A gravitáció nem "ránthatja" össze a világot mert nyomóerő. Összenyomhatja, és össze is nyomja. Pillanatnyilag fékezi a tágulást a külső, végtelenből érkező DVAG nyomóerő, mint mondtam a Világegyetem ciklusos. De nem olyan lesz a nagy reccs ahogy képzelik, mert a vég hirtelen következik be egy más mechanizmussal, amit a gravitonsugárzás okoz. Villámlásszerűen, előre nem láthatóan (legalábbis fénnyel nem) a fekete lyukak hatására alakul ki egy csíra ami egy új ciklus beindulását hozza létre. A nagy recs nem egy hosszú folyamat lesz, nem a mostani tágulás lassú megfordulása.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 7, 20.45:42
A fény elhajlását, vagyis a fény pálya elhajlását ugyanaz okozza mint amikor a szél fúj vagy mint amikor egy ventillátor szelet csinál és leejtesz egy tollpihét: a pálya elhajlik. A Nap egy állandó gravitonsugár nyomás alatt van de a Napon keresztül, a Nap másik oldaláról egy kicsivel kevesebb graviton érkezik a minta fényhez. Bármi mással is ez történik, egy kalapácsot elhajítasz a Nap mellett, a kalapács útvonala a Nap felé fog hajolni (csak jóval erősebben). A lencsehatás ugyanez. Ez maga a nyomó gravitáció. A nyomó gravitáció hatalmas erő, 1.2x10ad44 Newton. A gravitonoknak a Nap csak egy kis részét nyeli el, csaknem teljesen átlátszó.
Hogyan zuhanna a Hold a Földre, hiszen kering, a centrifugális erő tartja pályán. Ha a keringést mondjuk egy rendőr a feltartott kezével meg tudná állítani, akkor a Hold azonnal a Földre zuhanna. De csak akkor.
A graviton sebessége intim kérdés, mint mondtam. Feltételezem, hogy sokkal nagyobb mert:
van aki azonnalinak véli (végtelen sebesség) de ez szerintem kizárt, nem életszerű.
Fénysebességűnek tekintik de a mérés elvileg hibás (Kopeikin)
Magyarázhatja a felfúvódásnak vélt kezdeti sebességet.
A graviton vivőrészecske(pár) ha megköt két elektromos töltésrészecskét akkor fénysebességre lassul !
De az igazi okot mint mondtam nem szoktam hirdetni.
A H2 nem része lehet a sötét anyagnak hanem ő maga az. A Világegyetemet a földfelszínről feltérképezték a fizikusok, 21 cm-en remekül látszanak a hidrogénfelhők valamint megállapították, hogy ezek mennyisége nem elegendő a gravitációs hatások magyarázatához. Ezek szerint az Univerzumot alkotó hidrogén mennyisége 4% és hiányzik olyan 25-30% anyag. Ezért találták ki a sötét anyagot.
Igenám, de a 4% anyag ami 21 cm-en látszik, az az atomos hidrogén !
Az ESA által fellőtt IR spekrométerrel megállapították, hogy a H2 mennyisége az atomos hidrogén 5-10szerese, magyarul 20-40% anyag. Szerinted kell még ezenkívül valami exotikus amit nem is lehet megtalálni? Meg ráadásul nincs is olyan.
Ejnye serpa, min röhögsz? Olvass gondosan, a 3. 4. olvasásra talán megérted mit írtam.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 7, 18.39:49
Kösz a kérdést, majdnem jó, sőt jó. A fotonban benne van mind a 4 elemi részecske, így mondhatni, fényből lettünk. A 4 elemi részecske tkp 2: az egyik a graviton a másik az elektromos töltésrészecske. Mindkettőnek van tükörképi párja ami azt jelenti, hogy az egyik jobbos a másik meg balos, egymásba nem forgatható de ugyanaz az anyag, pontosabban energiarészecske.
Tehát van egy jobbos meg egy balos graviton és van egy jobbos meg egy balos elektromos töltésrészecske. Ez minden, ezekből épül fel az anyagi világ, minden egyes részecskéjével együtt. A gravitációt graviton párok okozzák, nyomó gravitáció természetesen.
Indoklás: a foton tulajdonságai (elektromos és mágneses viselkedés negyed hullámhosszankénti váltakozása, lézerfény szerkezete és kialakulása, párkeltés, pozitronsugárzó atommag izotópok stb) levezethetők a yy fotonszerkezetből, ezek alátámasztják a yy fotonmodellt.
A gravitáció nem lehet térgörbület, mert tér nincs. A tér matematikai fogalom, nem lehet görbíteni. Csak definiálni lehet, nem tudsz ráütni egy kalapáccsal, ezért fel sem fúvódhat.
Vonzó megintcsak nem lehet, mert a Holdat a Föld nem gumikötélen vagy vonósugáron tartja. Mi marad? Nyomó.
Száz éve kiszámolták, hogy nyomó nem lehet, mert akkor a Föld felizzana. Na igen, száz éve azt hitték, hogy a fényt az éter vezeti és ezért az éternek keménynek kell lennie, ergo a Föld felizzana.
Dehát tévedtek, Poincare rosszul okoskodott, a fizikusok meg száz évig lefagytak és inkább belementek, hogy a nemlétező tér görbül. Nem okozott nekik problémát, mert azt hitték (most is azt hiszik), hogy a tér létezik, hiszen akkor miben lenne az anyagi világunk ha nem lenne tér. De ez az okoskodás téves, mert az anyagi világ létezik és kész. Nem kell neki tér, sem euklideszi sem minkowskii sem másmilyen. A tér fogalmat mi alkottuk és semmiképpen nem az ősrobbanással keletkezett hanem akkor amikor az ember definálta.
Nagyon nagy baj, mert akkor nem fúvódhatott fel a Világegyetem, ugyebár a nemlétező tér nem tud felfúvódni, nincs neki metrikája meg szövete sem.
A kezdeti nagy sebesség robbanás volt, a gravitonok sebességével, ami cca olyan 1 Mc lehet sacc/kb. Van ennek alapja de azt nem mondom el mi, számoljunk ezzel a sebességgel. Ez lép a felfúvódás helyére, azóta lassul. Nem gyorsul, a Nobel díjat egyetlen SN vizsgálatára adták ahol a hibahatár/tűrés óriási, bizonyosan téves, egy mérésen alapuló saccolás. Nobelt ért.
Jól van, hosszú, kérdezz bátran szia

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 7, 16.21:04
Igen Rabin, ő az. Zodiac, nem kerülte el, belenéztem, hosszú. Kérdezhetsz, beszélgethetünk. Lényegében nekem személyeskedésnek tűnik többek álláspontja és egyetlen kérdés nélkül megszületett a végzés, a János hülye.
Simba, szó sincs róla, ide az értelmesebbek járnak, ha értenéd (amiket mondok) meg lennél döbbenve. Ezen mit értesz: Ténye idéz nem támasztod alá ?
Kérdezzél. Ha vannak érveim elmondom mit miért.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 7, 12.06:49
Mit vártál bogaram? Kérdezzél. És olvass gondosan, próbáld megérteni amit írok, ez olyan nagy igény? Többet vártál volna? Dehiszen még meg sem nyikkantál..
Mindenkinek válaszolok aki tisztességesen érdeklődik és csak elenyészően kevés ami titok. A többségnek fogalma nincs miről írok, mélyen sértőnek találja mert nem ért belőle semmit, nem is akar. Így működünk, sajnos.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 6, 10.43:40
Miért cáfoljunk meg? Elhisszük neked.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 5, 20.32:13
Megáll az eszem tényleg, Metrikus tenzor, nem olvasod amit írok? 20 éve már megtalálták a H2-t a légkör fölé kilőtt IR spektroszkóppal. Nincs tovább a kitalált sötét anyagra szükség, okafogyottá vált mert megvan a hiányzó anyag. Érted ezt?
Erre Te kitálalsz a dávid gyulával, akinek inkább el kéne magyaráznod mit jelent az amikor a képzelgéseire már nincs szükség.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 5, 10.51:24
Humbuk: "Te sem létezel" állítod. Akkor nem értesz semmit, kár tépni magad.
Én igenis létezem, Te is létezel, a Világegyetem is létezik, a foton is létezik. Létezik a proton, elektron, pozitron satöbbi. Ezek az anyag.
Próbáld már megérteni, van az anyag és ehhez mi, emberek kitaláltunk egy csomó fogalmat, a feszültséget, az áramot.
Zagyválod a dolgokat, mert az agy létezik (= anyag), a gondolat nem létezik mert az egy fogalom, az egy program amit csak egy másik agy tud olvasni, lehetőleg emberi agy. A marson vagy a holdon nincs gondolat, sehol a szervetlen Univerzumban nincs gondolat, mert a gondolat az élő szervezet terméke, ha úgy tetszik találmánya.
Sinus függvény nem létezik a természetben, itt megint zagyválod a dolgokat. A sinus függvényt mi alkottuk, csak a fejünkben létezik, ha az emberiség kihal akkor megszűnik a sinus függvény. Hacsak egy másik civilizáció nem találta ki a sinusfüggvényt. A sinusfüggvény egy definíció, mint az összes többi fogalom is az.
Elektromos tér nem létezik, csak elektronok sokasága, mágneses tér sem létezik csak a gravitonok és töltések léteznek. Az anyagi világot ez a két elemi részecske építi fel, minden más részecskét ez a két elemi részecske épít fel. Azt kell mondjam, hogy csak ez a két elemi részecske a létező, meg amit ezek felépítenek, atomokat, molekulákat, csapágygolyót, Humbukot.
Simba: Értem a problémádat, nem fogod elhinni, megvan a matematikája a nyomó gravitációnak, végy nagy levegőt, a relativitáselmélet írja le a nyomó gravitációt, csak rosszul. És rossz az értelmezése is.
Kösz VAjZY, a valóságban valóban nincs kék szín és társai.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 4, 20.57:02
Humbuk: Igen, a fogalmakat azért alkottuk, hogy információt közöljünk velük. Mondtam én valahol, hogy a fogalmak haszontalanok? De nem érted a problémat ha ezt válaszoltad.
A fénynek nem létezik hullámhossza. Kék szín nem létezik. Ezek fogalmak, hasznosak, mi találtuk ki ezeket a fogalmakat, szín, hullámhossz, amplitudó, sinusfüggvény satöbbi. Ami létezik az a foton. A foton ami mozog.
Részecskék léteznek, ők építik fel az anyagi világot. A tulajdonságokat mi ragasztjuk hozzá, fizikailag nem létezik súly, távolság vagy sebesség. Ezek az információközlő fogalmak amiket mi találtunk ki. Érted? Nem. Nem baj.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 3, 21.33:37
Részesíts a tanításodban. De értelmes legyen, nem a wikipediára vagyok kiváncsi.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 3, 21.05:42
Hadd hívjam fel a figyelmet, hogy a tér egy emberi definíció, olyan mint az egyenes, a sík, a gömb, a sinusfüggvény vagy a szeretet.
Semmi fizikai közük ezeknek a fogalmaknak az anyagi világhoz, a szervetlen világegyetemben nincsenek fogalmak, ezeket a fogalmakat mi alkottuk, mi találtuk ki a saját boldogulásunkra, megértésre, tájékozódásra.
Nincs olyan, hogy a tér keletkezett vagy az idő keletkezett, mert ezeket a fogalmakat mi, emberek definiáltuk, csecsemőkortól szokjuk és tanuljuk, magoljuk. Később egyes szerényebb képessegű fizikusok azt képzelgik, hogy a tér úgy keletkezett az anyaggal együtt.
Tér nem keletkezett, soha nem is létezett és ma sem létezik. A Világegyetemben csak anyag létezik. Az viszont örök, az Ősrobbanás egy nagy fekete lyukból történt, a szingularitás ugyanúgy hülyeség mint a tér keletkezése. A szingularitás ugyanis matematikai fogalom, mint a paralelogramma.

Folytatódik a sötétanyag-bújócska 2013 nov 3, 16.34:30
Az egész világon nem létezik egyetlen értelmes ember? A sötét anyag molekuláris hidrogén. Tele vannak vele a galaxisok, nem látszik mert a levegőréteg elnyeli az IR vonalaikat.
5-10 szeres mennyiségben van H2 mint az atomos hidrogén, pont amennyi hiányzik, semmilyen sötét anyagra nincs szükség és nemis létezik más csak a molekuláris hidrogén. Elég van belőle.
Nem röhejes, hogy ezt már lassan húsz éve megmérték amikor az ESA fellőtt egy IR spektroszkópot a világűrbe ahol a H2 IR vonalait nem nyeli el a levegőréteg és azok remekül látszanak.
De az exotikus sötét anyag keresgélés jó befektetés lehet, a semmi kergetése hatalmas pénzekért biztos megélhetés a mesefizikusoknak.

Vezető magyar részvétel az új antianyag-felfedezésben 2011 júl 30, 00.18
Köszönöm, örülök ha valaki úgy kezdi, hogy OLVASTAM az elképzelését és AZUTÁN tesz fel kérdéseket.
Ahhoz vagyok szokva, hogy első lendülettel lehülyéznek anélkül, hogy bármit is megértettek volna ebből a -mitne mondjak- tényleg másik világból.
..az antiproton tömegének annyinak kell lennie, mert az elektron-pozitron tömege is egyenlő
Nem ezt mondtam, nem azért egyenlő a proton és az antiproton tömege mert a pozitron-elektron tömege is egyenlő, hanem azért egyenlő mert máskülönben nem tudnának fotont alkotni, a foton két fele nem lehet különböző frekvenciájú. Ennek következtében egyforma a proton-antiproton tömege és ugyanennek a következtében egyforma a pozitron-elektron tömege is.
Tessék mérni! És lám, a mérési pontosság határáig a tömegek azonosnak találtatnak. Tekinthetem ezt (is) bizonyítéknak? Nem, de a kisérleti eredmények nagyon jól megfelelnek a yy-modell elvárásainak.
A gyenge kölcsönhatásról, jujjuj ez messze vezet, egyenlőre csak ennyit, erős kölcsönhatás nem létezik, az atommagban magelektronok (!) ragasztják össze a protonokat, neutronok nem léteznek (proton-elektron tórusz páros az, amit hétköznapi nyelven neutronnak nevezünk). Gluonok nem léteznek, kvarkok nem léteznek (de hiszen ilyeneket nem is látott még senki).
A mágneses tér hatása még nagyon sok érdekességet tartogat az izotópok átalakulásait vizsgálva..

Vezető magyar részvétel az új antianyag-felfedezésben 2011 júl 29, 00.09
Ha a fizikusoknak egy kicsit több eszük lenne
akkor tudhatnák, hogy a proton és az antiproton tömege -pontosabban energiatartalma ami a +töltés tóruszban való keringési frekvenciájának felel meg- egyforma, azon a tűréshatáron belül ami a protonokra is vonatkozik. Értem ezalatt azokat a különbségeket ami a különböző individuális protonok között is létezhet, vélhetően ezek a különbségek nagyon kicsik.
Az elektron pozitron pár tömegére is ugyanez vonatkozik.
Miért ??
Azért, mert a pozitron és az elektron találkozásukkor fotonná sugárzódhat szét, de ezt rosszul értelmezitek, mert ezek nem szét hanem ÖSSZE sugárzódnak !
A foton ugyanis tartalmazza az elektron és a pozitron anyagát, 2-2 elemi részecskét azaz összesen négyet. Ezek csak akkor tudnak összekapcsolódni ha a frekvenciájuk azonos. Máskülönben nem lesz belőle foton.
Na érted-e, hogy akkor miért azonos a pozitron meg az elektron tömege? És így a proton - antiproton tömege is ?
Nagy dolog, hogy egyformának mérik, hiszen a proton a foton egyik fele míg az antiproton a foton másik fele, naná, hogy egyformák.
A tömeg különben nem alapvető tulajdonsága az anyagnak, a tömeg akkor ugrik elő amikor a foton kettéhasad és a két fele körpályára áll, középen a félgraviton körülötte pedig a töltés ami kialakítja a tórusz felületet. Higgs bozonok nincsenek, de ez úgy néz ki hamarosan ki is derül, lásd LHC news.
http://astrojan.eu5.org/foton.htm

Sarokba szorult az isteni részecske 2011 júl 27, 22.48
Nincs sok értelme a millió fizikus alaptalan Higgs bozontos fantazmagóriáival foglalkozni, de ezt már végigcsinálják. Ha találnak valamit a sarokban akkor lesz dolguk a fizikusoknak egy jó darabig.
A baj akkor kezdődik, ha ezen hatalmas beruházás ellenére a jóslás (bármilyen matematikai támogatással is jött létre) nem jönne be és nem találnak olyasmit ami megfelelhetne az előzetes számolgatásoknak, mint ahogy ez már az elérhető energiatartományok legtöbbjében megtörtént.
Én arra voksolok, hogy nem jön be. Fáj ez neked vagy megtiltod? Szedjél fádalomcsillapítót.
"Most ott tartunk, hogy már csak egy egészen kis rekeszben lehet a harcsa" Úgy van, hát erről beszélünk.
Ha létezik a Higgs-bozon, akkor már CSAK itt lehet !!
De nem létezik. A tömeg másként ugrik elő. De eszedbe ne jusson tájékozódni hogyan lehetne bozontok nélkül! Te csak hajtogassad a magadét, hiszen még az is lehet, hogy te nyersz.
Csak a cikk alapján ennek egyre kevesebb az esélye :))

Sarokba szorult az isteni részecske 2011 júl 26, 23.03
Derek, nem vehetnéd észre, hogy a Higgs részecske egy jósolgatás ?? A millió fizikus bugyuta meggyőződése ??
Épp erről szól a cikk, egyre kevesebb esély van erre a billió dolláros meggyőződésre-jósolgatásra. Már csak egy kis tartomány az ahol még reménykedhetnek a Higgs hívők.
Az én energiarészecskés + töltésrészecskés modellem ingyen van, egyszerű, logikus és érthető. Nem csoda ha nem kell senkinek (pontosabban nem képes áttörni az érdektelenség korlátait)
Ha kívánod elmagyarázom, de egy kicsit utána is nézhetsz, nálam: Astrojan
szia Mizar :)

Sarokba szorult az isteni részecske 2011 júl 26, 00.27
Higgs részecske nem létezik, soha nem fognak találni ilyet, a fizikusok olyan lepke után kapkodnak ami csak a képzeletükben létezik, vagy még ott sem.
Az anyagot 4 elemi részecske építi fel, kétféle graviton energiarészecske és kétféle töltésrészecske, ezeknek tömege nincs.
A tömeg akkor ugrik elő amikor a (fél)graviton körpályára áll, a tömeg ezen tórusz tehetetlensége okozta illúzió.
Kvarkok és gluonok nincsenek.
Az atommag felépítése és működése

Először figyeltek meg antianyagból álló héliumot 2011 máj 03, 16.18
Mütyürke feklukak nincsenek, a Hawking sugárzás is csak a Hawking fejében van, azért talált ki ilyen szerencsétlenséget mert a relativitáselmélet talaján áll ami nem vezet sehová. Teret ugyanis nem lehet görbíteni mert a tér matematikai konstrukció. Nem lehet görbíteni sem kicsit sem nagyon ezért végtelenül sem lehet görbíteni. Teret görbíteni annyit tesz mintha azt mondanád, a nagy tömegek meggörbítik a logaritmusfüggvényt.
A neutrínókat KITALÁLTÁK, és kimutattak valamit. Az SN1987A szupernovarobbanáskor mutattak ki Kamiokandéban 11 db valamit és ugyanekkor Ohio sóbányában még 8 -at. Lehet, hogy neutrínók voltak, lehet, hogy nem. Kevered a képzelődést a megnyugtató bizonyossággal. A jelenleg elfogadott elméleteknek szüksége van rájuk, és ezért mindenki el is hiszi, hogy léteznek.
Gravitont már kimutatták, csak nem tudják, hogy az egy graviton. Úgy hívják, hogy spinon. Ő az egyik graviton (mert kétféle van)
Kopeikin méricskélte a gravitáció sebességét, nem kimutatta hanem képzelődött.
Tegyél meg nekem valamit (gondolatban). Mérd meg a fény sebességét, de csak hangot tudsz detektálni, mérni, megfigyelni, mert vakond vagy, fényt sosem láttál de okos vagy és sejted, hogy fény létezik, léteznie kell mert 1000 más megfigyelésed arra utal, OK ?
Nos, mennyi lesz a fény sebessége amikor csak hangot tudsz detektálni ?
Segítek, a fény sebességére minduntalan a hang sebességét fogod kimérni. Érted legalább, hogy miért fontos ez ?
Antianyag nem úgy létezik ahogy gondolod, ha érdekel akkor talán egy következő hsz-ben.

Először figyeltek meg antianyagból álló héliumot 2011 máj 03, 00.38
Igen, csak az antianyagot nem kapszulában kell tárolni, hanem egy lehetőleg stabil normális anyagú izotópban amit mondjuk protonbesugárzással antianyagkészítésre nógatsz. Ezzel meg nem rakétát kell meghajtani mert azzal SOHA nem jutsz el sehova. Ez az antianyag gravitációs reaktorokat működtet ami fókuszálja a gravitonokat. Na ezzel lehet közlekedni a galaxisban, legalábbis akik értenek hozzá, már csak azért is mert a gravitonok sebessége kb 6 nagyságrenddel nagyobb mint c. 115-el ugrálhatsz 20Hz-en, így 10 perc a tceti :))
Na jó, lefordítom, 115. elem, másodpercenként 20-szor ugrasz fel c négyzetre miközben semmi gyorsulást nem érzel, mert csupán szabadeséssel közlekedsz, és a szomszédos csillagok kb 10 perces út.

Először figyeltek meg antianyagból álló héliumot 2011 ápr 29, 17.37
Jughead, elektron és pozitron csak egy bizonyos fotonenergiánál (1022 keV) képződik párkeltéssel, a többi esetben lásd ati3x-t. Proton antiproton is keletkezhet egy bizonyos nagyenergiájú gammafotonból. Bizonyos izotóp atommagok átalakulása szintén párkeltéssel történhet (!) ez az ún b+ bomlás, amikoris pozitronsugárzó az izotóp. Ez azért van mert a K elektronbefogás ritka, mert az elektron nehezen közelíti meg a magot, mert a magban a protonok egy magelektron gyűrűvel vannak körülvéve és ennek a gyűrűnek a taszítását le kell győznie a mag felé közelítő elektronnak. Ezért egy foton könnyebben behatolhat a magba mint egy elektron, s emiatt van sokkal több pozitronsugárzó izotóp mint K elektron befogó. A párkeltéshez hiányzó energiát az illető atommag pótolja.
ati3x, a kvark gluon plazma semmiképpen NEM kvarkokból és/vagy gluonokból áll, valami másból lehet ha egyáltalán. Például gravitonokból és töltésekből álló leves.
A neutrínók képzeletbeli részecskék, nagyon kevés esetben sikerült valami hasonlót kimutatni, az SN1987A robbanásakor úgy gondolták, hogy találtak összesen egy tucatot. Semmiképpen nem mutatták ki az összesfajta neutrínót, lehet, hogy vannak lehet, hogy csak képzelődés. A magam részéről remélem léteznek, csakis a 4 féle elemi részecskékből épülhet fel. Valahogy.
A neutron viszont NEM létezik, a neutronnak tartott részecske MINDIG egy proton és egy elektron tórusz páros. Frissítettem a foton.pdf linket ott megtalálod a neutronról szóló részt.
Mindenkinek köszönet a kérdésekért és mert nem hülyéztetek le azonnal. :)

Először figyeltek meg antianyagból álló héliumot 2011 ápr 27, 17.09
A természetben nincsenek antianyag galaxisok mert az antianyag értelmezés félre van értve, az antianyag itt van a szemünk előtt, csak rosszul értjük.
Az elektronnak nemcsak a pozitron az antipárja hanem a proton is. Mondom a proton is! És kvarkok nincsenek.
Az elektron és az antiproton ugyanaz az anyag (!) csak energiában/frekvenciában különböznek, tehát az antiproton nem lehet az elektron antianyaga. Az elektron és a proton azért nem képes összekapcsolódni fotonná és szétsugárzódni annihilációs folyamattal, mert a proton (tórusz) frekvenciája sokkal nagyobb mint az elektron tóruszé. Ha valamilyen varázslattal a protontóruszban keringő pozitív töltés frekvenciáját sikerülne az elektron szintjére lecsökkenteni, akkor a két részecske annihilálódna. Mivel szerencsére erre nem vagyunk képesek, ezért az anyagi világunk stabil.
Különben az ember van akkora állat, hogy szétsugározná a Földet.. http://astrojan.eu5.org/foton.pdf


Lenyűgöző felvétel készült egy spirálgalaxisról 2009 feb 16, 23.12
x51mman #1, Nem érted, hogy a tér egy fogalom? Mi találtuk ki, nincs mögötte anyag. Ne keverd a mezővel (semmi köze) mert a mező egyfajta anyagot jelent ami esetleg mindenütt jelen lehet, sötét energia gravitonok, EM fotonok, egyéb részecskék. Tér nincs, anyag van. Ha ezt nem érted meg akkor bocs..

Lenyűgöző felvétel készült egy spirálgalaxisról 2009 feb 16, 22.38
x51mman #1, Ezt a butaságot bátran elfelejtheted, a tér nem görbült, főleg nem teljesen és nem önmagába, már csak azért sem mert tér NINCS. Hogy mit látnánk ha elmennénk oda az más kérdés. A TÉR végtelen (mint fogalom), és bár az Univerzum (a látható anyag) végesnek látszik, a sötét energia (DVAG) egyáltalán nem biztos, hogy véges, sőt.
Tehát tér fizikailag nem létezik, a tér nem anyag, a tér egy fogalom, a tér azért nem görbülhet mert a tér fogalmat mi találtuk ki. Ha létezne görbülhetne. Ha a fény görbén megy nem jelenti, hogy görbe a tér, mint ahogy az sem jelenti ha egy autó vagy egy részeg ember görbén megy...
A neutrínók vélhetően más pályán haladnak mint a görbe fény, mert a nagytömegű égitestekkel alig lépnek kölcsönhatásba, feltehetően egyenesen vagy egyenesebben mennek mint a fény. Egyszerre kétféleképpen meg nem görbülhet a tér...
Nembeszélve a gravitonokról ami biztosan egyenesen megy, nem törődik a mi kitalált görbe terünkkel...

Lenyűgöző felvétel készült egy spirálgalaxisról 2009 feb 07, 23.55
mizar #3, Nem rossz, de,
320M a Coma cluster átlagos távolsága, 1000 galaxis van benne. Ez a galaxis 253M févre van.
Sajnos nem gondolhatjuk, hogy a nagyon távoli galaxisok ugyanakkorák mint a közeliek, főleg ha robbanással szóródtak szét, mert akkor feltételezhetnénk, hogy a távolibbak fiatalabbak is.
A közelebbi galaxist részletesebben láthatjuk, a halványabb külső területeket is, míg a távoliaknak csak a kontúrját.
Ennek ellenére 25cm a 0.5 cm-hez számolva 50 szeres a távolság, ami 12.5 Gfényévet adna. A baj csak az, hogy a fél centis átmérőjű pöttyök bizonyára nem a legtávolabbi létező galaxisok amiket láthatunk, mert azok nagy vöröseltolódású kvazárok és többnyire gravitációs lencsehatás révén válnak láthatóvá.
A világegyetem szerintem is LEGALÁBB kétszer olyan idős kell legyen mint 13.7 Gév. Szóval mégegyszer, nem rossz.. Boomfist ??


Új fizika is születhet a nagy hadronütköztetőben 2009 jan 24, 23.50
Lac1 #1: Megértelek, az igény ezennel felmerült. Ne kapkodd el a válaszokat, akkor segíthetek. Csak egyetlenegy helyen lehet kisérleti bizonyítékot találni, vissza kell hozni órákat. A LÁTSZÓ világot írja le a relelm, a kérdés az, hogy a gyorsmozgású rendszerek meseszerű dolgai a valóságban is megtörténnek, vagy csak úgy látszanak (hosszváltozás, órajelváltozás). Egyetlenegy kisérleti bizonyíték sincs, az összes ezer ún bizonyíték mind "menetközben" készült, a látszó világra vonatkozik. Ami volna bizonyíték az pedig arra utal, hogy a valóságban NEM TÖRTÉNNEK MEG !!
Problémák a relativitáselmélet körül

Új fizika is születhet a nagy hadronütköztetőben 2009 jan 24, 01.13
Macera2 #1: Nagyonis jogos az aggodalom, Higgsek, kvarkok, bránok, dimenziók, wimpek. Tételezzük fel, hogy az általad vázolt forgatókönyv alapján találnak ami elmegy wimpnek. Mivel a sötét anyagot wimpekből képzelik ezért a wimp nem bomolhat el, stabilnak kell lennie, de akkor miért nincs nekünk ?? Miért kell az LHC-ben legyártani ??
Vagy itt van a relativitáselmélet, tipikus példa: a valóságot hozzá kell kalapálni. Azt látjuk, hogy a gyorsan haladó óra másként jár. Erre hozzákalapáljuk a valóságot, a fizikusok szerint tényleg, a valóságban is másként jár. De ez nem igaz. Kisérleti bizonyíték nincs is rá, egy nagy félreértés az egész. És akkor még finoman fogalmaztam.

Új fizika is születhet a nagy hadronütköztetőben 2009 jan 21, 00.24
Lac1 #7: Persze hogy nem léteznek dimenziók, de igazából, ha így gondolkodsz, semmilyen más fizikai mennyiség, a tömegtől a spinig bezárólag nem létezik, mert azokat csak mi találtuk ki.. Tökéletesen egyetértek veled, pontosan ezt mondtam. A világegyetemben csak anyag létezik. A fogalmakat meg kitaláltuk, azokat keresni értelmetlen. Persze, hogy kellenek a fogalmak, mondtam én ilyet, hogy nem kellenek?
Anikó, nem fog keletkezni fekete lyuk. Ha keletkezne bajban lennénk, mert nem párologna el. Viszont Hawking feje elpárologna, a baj csak az, hogy az enyém is..
Kösz mizar.

Új fizika is születhet a nagy hadronütköztetőben 2009 jan 20, 01.53
zka67 #1: Nem léteznek extra dimenziók, mert egyetlenegy dimenzió sem létezik. A három térdimenzió is kitalálás, mi találtuk ki, ezek a természetben NEM LÉTEZNEK, teljes egészében hiábavaló dolog dimenziókat keresni. Már a 4. dimenzió (idő) is hasalás, semmi köze a térhez. Újabb dimenziókat KITALÁLNI lehet csupán, keresni nem.


Gammasugárzó kozmikus világítótornyokat találtak 2009 jan 14, 02.35
zka67 #1: Fordítva, egy elektron tórusz belsejében van egy kisebb átmérőjű proton tórusz. Normálisan is ez a helyzet az atommagban. A neutront az elektromos töltések tartják össze, de a kapcsolódás nem stabil, bizonyos keringési pozíciókban szétugorhat a két gyűrű. Az atommagban ez nem tűnik fel mert az elbomló neutron elektronja azonnal ráugrik egy szomszédos protonra.
A szabad neutron bomlási félideje 10 perc körüli, Anikó majd pontosít, bár ő más szemszögből látja a dolgokat.


Előbb voltak a feketelyuk-szörnyetegek 2009 jan 14, 00.40
mizar #1: Ez nem fény ami ha beleütközik a felszínbe akkor teljes egészében elnyelődik, ez valóban felszín arányos lenne.
A DVAG gravitonok csaknem akadálytalanul átmennek az anyagon, ezért itt nem felszínarányosság hanem tömegarányosság áll fenn.
Képzeld el az üveget. Ha ugyanakkora átmérőjű de egyre vastagabb üveglapokon engeded át a fényt akkor az elnyelés nyilván nem az átmérőtől függ hanem a tömegtől.
anikopapp #2: Ha majd esetleg az LHC-ben sikerül kimutatni, hogy a részecskékből hogyan szabadulhat ki graviton, Tiéd a Nobel-díj, Astrojan!:) Kösz Anikó

Előbb voltak a feketelyuk-szörnyetegek 2009 jan 13, 00.22
mizar #1: De hiszen nem ugyanakkora. A Nap kitakar a DVAG gravitonsugárzásból egy picit. Amúgy a Hold is kitakar egy még picibbet. Az érdekes akkor van amikor ezek együttállnak, napfogyatkozáskor megbolondulnak az ingák, ez az Allais effektus. A relelm nem is tud elszámolni vele, egy kicsit bajban van az értelmezésével. Nagyon.
Anikó: a gravitonok (graviton A és graviton B) elemi részecskék, ebből következően nem alakulhatnak át és nem keletkezhetnek semmiből. Viszont szerintem minden részecske TARTALMAZ graviton elemi részecskét és ilyen értelemben a részecskékből (pl elektron, proton, pozitron) kiszabadulhat a graviton fél (esetleg). A graviton részecske maga az energia, örökmozgó, sebessége c2, ha töltéseket köt meg lelassul, sebessége c lesz, az maga lesz a fény, foton. Ha egy graviton fél köt meg egy töltést, akkor körbe jár, így lett az elektron (= graviton A és töltés C). Mit gondolsz miért mondják, hogy az elektronban fénysebességgel kering a töltés? Mert kettétépett fotonból van. A graviton-töltés rendszer fénysebességű.

Előbb voltak a feketelyuk-szörnyetegek 2009 jan 11, 23.48
Nem oké, nem kell fekluk ahhoz, hogy a gravitáció működjön. Csillagváros (galaxis), csillag, bolygó, aszteroid de még a gázfelhők is gravitációs erőt keltenek (azáltal, hogy árnyékolják a DVAG gravitonsugárzást). A csillagképződés is így indul be gázfelhőkből, miközben a gravitonsugárzás elnyelése miatt a gáz felmelegszik, enélkül sohasem gyulladna be a termonukleáris H fúzió.
Amúgy teljesen igazad van, magyarázatból hiány van a fizikában, a fizikusok csak matematikai nyelven leírják a folyamatokat, ami nem semmi, csak nem magyarázat. Nekik elég.

Előbb voltak a feketelyuk-szörnyetegek 2009 jan 10, 00.32
mizar #11: Végre teljes egészében egyetérthetek veled, ennek nagyon örülök. Szögezzük le, az Univerzumban egyetlenegy dimenzió sem létezik, mindegyiket kitaláltuk. 216 dimenzióval is le lehet írni az anyag elhelyezkedését a világegyetemben de a tér leírásához elegendő 3 dimenzió is. A bránerek, hurok meg egyéb kitalálások ezen semmit nem változtatnak.

Előbb voltak a feketelyuk-szörnyetegek 2009 jan 09, 02.43
"A központi fekete lyukak tömege akkoriban sokkal nagyobb volt a körülöttük lévő tartományhoz viszonyítva, mint napjainkban." Ebből sikerült levonni ezt az eszes következtetést??? Hiszen ez csak annyit jelent, hogy a körülöttük lévő tartomány ritkább volt (a BH-k nyilván nem voltak nagyobbak). A (központi) fekete lyuk nem magától alakul ki, hanem sok sok csillag összeolvadásával. Egy forgási/keringési tengely közelében nagyobb esély van a csillagok ütközésére, mindegy, hogy azok világítanak vagy éppen fekete lyukká alakultak a csillagfejlődés során. A központi részek sűrűsége folyton nő, ezt eddig is így gondoltuk, később az egész galaxis eltűnik majd a centrális fekete lyukban az összes kisebb csillaghalott fekete lyukkal meg neutroncsillaggal együtt.
A világegyetem meg egészen biztosan nem 13-14 Géves. Legalább a duplája kell legyen, így volt idő bőven.


Az Univerzumot átszövő sötét erő újabb bizonyítékát jelentették be 2008 dec 27, 01.36
Anikó, ha a Michelson interferométer napi és éves ciklusokat mér, akkor nem lehet, hogy a fénysebesség mégsem állandó ???
http://www.orgonelab.org/EtherDrift/Munera2002.pdf

Az Univerzumot átszövő sötét erő újabb bizonyítékát jelentették be 2008 dec 21, 02.44
Lac1 #1: Nem volt olyan, hogy a Nagy Bumm előtt.. De volt, a Nagy Bumm félre van értve, az egész a szingularitásból táplálkozik, mert a relelm nem tud határt szabni a BH belsejében a centrum felé egyre növekvő nyomásnak. Ebből is látszik, hogy a relelm téves, csak a látszatot írja le.
Az ősrobbanás nem egyetlen pontból indult, a világegyetem ciklusos tehát volt már (egy másik) Univerzum a Nagy Bumm előtt is.
Az csak a relelm hülyesége, hogy 1 pontból keletkezett a világegyetem, a tér (!!!) is akkor keletkezett, meg az idő is akkor keletkezett stb.
Tér nem keletkezhetett sem akkor sem máskor, mert tér NEM LÉTEZIK !!! Anyag sem keletkezett mert már megvolt, csak a mai formájára kezdett alakulni egy robbanással.


New York: Nem volt elég az autómentő csomag 2008 dec 20, 03.57
Hogy a fene miért nem eszi már meg ezt a rengeteg autógyárat, végre egy kicsit kevesebb autót termelnének erre tömik bele a pénzt. Abba kellene a pénzt ölni, hogy felhagyhassunk végre a kőolajhajtású motorokkal, bűn elégetni ezt a rengeteg olajat, gyakorlatilag mindet ami csak fellelhető.
Persze, munkahely, meg gyermeknevelés, meg gazdaság, tudom, de közben egyetlen generáció kinyírta a Földet. És még csak most jön Kína meg India (meg Indonézia meg Mehico meg meg meg..) Minden nap egy várossal többen vagyunk, autózni meg mind (= 6 748 245 600) szeret.. Ha beledöglünk is.


Az Univerzumot átszövő sötét erő újabb bizonyítékát jelentették be 2008 dec 20, 00.20
pecabubuska #26: Inkább a jelenlegi tudásunk szerint nem mérhető energiának nevezném..
Nevezzük DVAG-nak, álljon gravitonokból és akkor a nagy négyest ki lehet dobni mert ez maga az energia, ez működtet mindent, hajtja az atomot, elektront, protont.
Mérhető energia, ő okozza a súlyodat, mérleggel lehet mérni. Kisebb a mérési probléma mint az értelmezési. Ha valaki egy picit is nyitott lenne a nyomó gravitációra az könnyen megérthetné. Nem bonyolult a világ csak félre van értve. Nagyon.
A tér nem nyúlhat, mert nem létezik, ezért metrikája sem lehet neki. Aminek metrikája van az egy emberi agyalmány, mi találtuk ki, fontos leíró fogalom, csak fizikailag nem létezik ezért nem okozhat az Univerzumban semmit, SEMMIT, értitek, azért nem okozhat semmit mert nem létezik.
Mizar, amit a paradigma (vagy inkább idióma :)) mond az szép leírás csak nem igaz.
A gyakorlatban semmi nem akadályozza meg a fénysebesség túllépését, csak ezt nem szabad feszegetni mert akkor nagyot döndülne a relelm (amint az arcára esik). Remélem ebben egyetértünk..

Az Univerzumot átszövő sötét erő újabb bizonyítékát jelentették be 2008 dec 18, 02.31
De igen, sajnos. Anikó a hivatalos verziót adja elő, maximális tiszteletem, de lehetnek eltérő vélemények is.
(Sajnálom mizar, hogy egyre távolabb kerülünk egymástól)
Anikó, a sötét anyag molekuláris Hidrogén,
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9152926&go=73556896
Könyörögve kérlek Anikó, olvasd el a lila linket, ha nem hiszel nekem: ESA - ISO
Az viszont jó hír, hogy a sötét energia pozíciója erősödik, végülis ezen alapszik a DVAG - nyomó gravitáció..:)


Káosz van Galaxisunk centrumában 2008 dec 13, 01.23
Válasz erre: Gauthier #23
Felgyorsítás, az S2 csillag periódusa 15.8 év.

Káosz van Galaxisunk centrumában 2008 dec 12, 03.55
Nagyon jó a video, a csillagok mozgása egy láthatatlan objektum körül pofon a BH tagadóknak.


Sötét anyagra utaló jelek a Naprendszer közelében 2008 nov 23, 04.14
Akkor jó helyen jársz, beírtad a pontos címet végig?
http://astrojan.eu5.org/foton.htm
Ha nem megy, keresd a googleban: foton modell

Sötét anyagra utaló jelek a Naprendszer közelében 2008 nov 22, 01.38
Válasz erre: anikopapp #3
Anikó te tényleg atomfizikus vagy? Megnézed az anyagmodellemet?
http://astrojan.eu5.org/foton.htm

Sötét anyagra utaló jelek a Naprendszer közelében 2008 nov 21, 02.42
Válasz erre: Akitlosz #1
Egyetértek, fogalmuk nincs mit figyeltek meg. A sötét anyagról már rég kiderült, hogy az egyszerűen H2 molekula, csak nehezen eszmél a tudományos világ. A sötét energia meg a (nyomó) gravitációt okozza, és szerintem gravitonokból áll


Meggyújtották a vizet a fizikusok 2008 szept 26, 03.51
Válasz erre: balu56 #2
A sötét anyag úgy 25 % körül van, ami egyszerűen Hidrogén molekula (H2). Nem sugároz ezért nem látható. Szegény fizikusok meg gyorsan megállapították: amit ők nem látnak az nincs !! Ebből a gondolkodásból ered a sötét anyag. Ehhez aztán kitalálták a Wimpeket meg egyéb csodarészecskéket.
A probléma a Sötét Energia, ami az Univerzum anyagának kb 66-70 % -át alkotja és véleményem szerint gravitonokból áll. Ez okozza a (nyomó) gravitációt, a Newtoni törvények vonatkoznak rá. A relativitáselmélet a látszó világot írja le, a valóságban nem történnek meg a mesébe illő relativisztikus faramuciságok (hosszkontrakció, idődilatáció), de a valóságban az órák relativisztikus járására a közhiedelemmel ellentétben nincs is semmiféle kisérleti bizonyíték. Csak arra van, hogy idődilatáció MENETKÖZBEN (!!!!) látszik (pl. GPS).
Tehát, ha a relativitáselméletet nem tekintjük törvénynek, akkor igen, a sötét energiára is vonatkoznak a törvényeink, mégha a gravitációról/gravitonokról (Sötét Energiáról) oly kevés ismeretünk is van.

Meggyújtották a vizet a fizikusok 2008 szept 25, 03.00
Itt a cikk, nem állítják, hogy több energiát termelnek mint amennyit befektetnek, de nincs energiamérleg.
http://www.rustumroy.com/Scans/Observations of polarized MRI vol 12 is 1.pdf
Amúgy N.Tesla is valami hasonlóval zsonglőrködött, neki is volt egy "önjáró" autója, jól emlékszem?


Új adatok az Univerzum eddig észlelt legfényesebb robbanásárol 2008 szept 23, 01.23
Válasz erre: Rigel #1
Igen, jól sejtetted, ez a probléma. Méghozzá az, hogy
1.) a tér nem tágulhat mert tér nem létezik, csak a fejedben mert az egy ember által alkotott fogalom. Ezzel nem lehet megkerülni az anyag szétszáguldást, mert az Univerzumban csak anyag létezik, semmi más.
2.) Ha a tér tágulna akkor mindenhol tágulnia illene, nemcsak az "anyagszigetek" között, hanem az atomok között, elemi részecskék között. Ugyanis itt az a probléma, hogy a MÉTERRÚD IS TÁGUL a térrel együtt. Akkor hogyan állapítod meg, hogy tágul a tér ? Nőnek az atomok, nő minden !!
3.) A felfúvódás különbenis csak a sec 10ad-34 részéig tartott (volna, ha lett volna ilyen).. De nem volt.

Új adatok az Univerzum eddig észlelt legfényesebb robbanásárol 2008 szept 22, 02.45
Válasz erre: Rigel #1
Pontatlan voltam, a kérdés az volt, hogy TŐLÜNK mennyi fényév távolságra VOLT 7.5 Géve.
Mindegy, ennél sokkal fontosabb következménye van a számolásodnak, mert bevezetted az abszolút időt. Ha a MOST pillanatában szerinted 10,3 milliárd fényévnyire VAN a gammaforrás, akkor milyen messze van MOST egy 13 milliárd fényévnyire LÁTSZÓ galaxis ?????????

Új adatok az Univerzum eddig észlelt legfényesebb robbanásárol 2008 szept 21, 01.30
Válasz erre: Rigel #1
Jó, akkor mi a válasz ? De nehogy elkezdj novellát írni. Mennyi fényév ? TŐLÜNK mennyi !!

Új adatok az Univerzum eddig észlelt legfényesebb robbanásárol 2008 szept 20, 03.01
Válasz erre: Rigel #1
Nem érted meg, hogy teljesen mindegy mit csinált a galaxis amikor kibocsátotta a fényt? Közeledhetett a Földhöz, vagy távolodhatott bármilyen sebességgel, a kibocsátott foton sebessége a világűrben minden esetben c. Ez a foton a kibocsátó galaxis mozgásától FÜGGETLENÜL 7.5 milliárd évig utazott errefelé és (bárhol volt eddig a Föld) most éppen eltalálta. Megtette az utat és ez 7.5 milliárd fényév. Senki nem kérdezte, hogy egyéb időpontokban hol tartózkodott a galaxis. Csak azt, hogy a kibocsátáskor hol volt. A hozzánk képest pedig nem lehet más mint a jelen pillanat, mert már 100 éve sem volt "hozzánk", mert még nem születtünk meg.
Milyen messze volt egy 7,5 milliárd évvel ezelőtti pont a mai pozíciónktól? Pontosan ez volt a kérdés, még ha szerinted ez nem is távolság, ezt a távolságot ugyanis valóban megtette a foton, tagadnod kár. Olvasd már el mégegyszer amit írtam.
Amiket pedig te buzgón számolgatsz azt nem kérdezte senki.

Új adatok az Univerzum eddig észlelt legfényesebb robbanásárol 2008 szept 19, 04.06
Válasz erre: Rigel #1
Te írtad: elégedjen meg azzal, hogy a fénynek, .. pontosan 7,5 milliárd évig TARTOTT AZ ÚT az Univerzum két .. pontja között s ez pontosan 7.5 millárd fényév távolság.
1. Az indulás pillanatában a foton függetlenedik a kibocsátó galaxis sebességétől, ezért a galaxis sebességével a továbbiakban nem kell számolni, a foton sebessége = c. A galaxis akár vissza is fordulhat, a kibocsátott fotonra a galaxis sebessége nem lesz hatással.
2. barion azt kérdezte, hogy TŐLÜNK milyen messze volt a galaxis a fénykibocsátás pillanatában, nem pedig azt, hogy valahonnan máshonnan nézve. Nem a 7.5 Gévvel ezelőtti Föld pozíciója érdekelte, hiszen akkor még nem is volt Föld. Ezért a válasz: pontosan 7.5 milliárd fényévre volt TŐLÜNK a kibocsátás pillanatában. Érted-e? Pontosan ezt a VALÓS távolságot tette meg a foton.


Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 7. rész: A Standard Modellen túl 2008 szept 19, 04.23
Válasz erre: Rigel #1
Aha, nem a foton repül hanem a hullámfüggvény. Szép ez a fizika.
Észre ne vedd, hogy sem a függvény sem pedig annak maximuma nem fog megtenni egy centi utat sem, mert ezek a függvények csak a fejedben léteznek. A valóságban a foton létezik és mozog, te csak jól rosszul leírod ezt a mozgást a függvényeiddel. Papíron.

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 7. rész: A Standard Modellen túl 2008 szept 17, 00.47
Válasz erre: Rigel #1
Ez rendben van, csak én nem azt kérdeztem mi van a tejüvegen szóródó fotonokkal, hanem ha az anyagban össze vissza mennek a fotonok, akkor egy átlátszó üveglapon keresztülhaladva amelyik foton nem szóródik az megtalálja az eredeti irányt, hiszen egy üveglapon átnézve nem homályt látsz hanem az eredeti képet.
Tehát, hogyan találja meg az üvegben cikk cakkban haladó foton az eredeti irányt amikor az üvegből kilép ???????????

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 7. rész: A Standard Modellen túl 2008 szept 16, 01.39
Válasz erre: Rigel #3
Te mondd csak, a fotonok hogyan találják meg az eredeti közös irányt egy üveglapon áthaladva, miután az anyagban össze vissza, cikk cakkban mentek ??


Új adatok az Univerzum eddig észlelt legfényesebb robbanásárol 2008 szept 16, 01.24
Válasz erre: Rigel #3
ha 7,5 milliárd évig TARTOTT AZ ÚT fénysebességgel, akkor az hány fényév ??

Új adatok az Univerzum eddig észlelt legfényesebb robbanásárol 2008 szept 12, 23.06
Válasz erre: barion #2
7,5 milliárd éve a kitörés időpontjában milyen messze volt tőlünk az érintett hypernova? Pontosan 7,5 milliárd fényévre volt a fénykibocsátás pillanatában. Most meg a fene tudja hol van, ha egyáltalán létezik még.


Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 7. rész: A Standard Modellen túl 2008 szept 12, 22.36
Válasz erre: Rigel #10
Kvarkot már találtak. Álmodsz. ..csupaszon önállóan nem létezhet, Na látod, csak képzelődtél. ..fényesen igazolta Álmodozol.

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 7. rész: A Standard Modellen túl 2008 szept 12, 01.11
Válasz erre: Rigel #1
Megáll az agyam, azt panaszoltad, hogy nem tudsz olyan objektumot elképzelni amelynek hullám és részecsketulajdonsága lenne egyszerre. Adok egy modellt ami egyszerre részecske és hullám, erre a matematikát követeled. Ez ugyanolyan galádság mintha én követelném rajtad a matematikai leírás (ami még csak nem is a tied) mellé a fizikai modellt. Nektek meg az nincs. Fogalmatok nincs mi a foton, miből áll az anyag. Milliárd dollárokba kerül a hadron ütköztető, de sose fognak kvarkot találni meg Higgs bozonokat sem, mert nincs olyan.
De most már legalább el tudod képzelni a részecske-hullám objektumot ???

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 7. rész: A Standard Modellen túl 2008 szept 12, 00.05
Válasz erre: Rigel #1
Nem tudunk olyan objektumot elképzelni, amelyik egyszerre mindkettő megfigyelésünknek megfelelne.. Megtennéd, hogy megnézed végre a fotonmodellemet? Ugyanis ez a modell pont ilyen. Ha az emberi eszeddel felfoghatatlan, szívesen elmagyarázom, hogy miért.   http://astrojan.eu5.org/foton.htm

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 7. rész: A Standard Modellen túl 2008 szept 11, 00.22
Válasz erre: mizar #40
Szeretném ha megértenéd az én verziómat. Az anyagnak nincs szüksége a térre, a tér fogalmát mi találtuk ki, tér nem létezik. Csak a mozgó anyag létezik és az anyagnak fingja nincs, hogy mi kitaláltuk e már a tér fogalmát vagy nem. A tér nem keletkezett, sem az idő, sem bármilyen egyéb fogalom nem keletkezett az ősrobbanással, sem máskor. A fogalmakat az emberek hozták létre (az emberek találták ki), az anyag pedig (ahogy mondod) mindig is létezett.
Igenis lehet matematikai teret definiálni ugyanúgy mint pl. a geometriai síkot. A különbség annyi, hogy a síkba valóban nem helyezhetsz anyagot mert az anyagnak kiterjedése van, még az elemi részecskéknek is ( = graviton A és B, elektromos töltés plusz és minusz).
Fiktív matematikai térbe nem lehet anyagot tenni. Miért is ne lehetne ??? A geometriai tér csak egy koordináta rendszer, nyugodtan benépesítheted anyaggal. Sokkal, kevéssel, mindegy. Szóval miért nem lehet?


Szerdán reggel indul a legnagyobb részecskegyorsító 2008 szept 10, 23.46
Válasz erre: Nakamura #3
Honnan veszed, hogy szinte kapásból "elpárolog" ? Csak nem a béna mondta? Tudod ezt még a fizikusok sem hiszik el neki...
Azért NEM lesz fekete lyuk mert a fekete lyuk képződéséhez legalább 1.4 Naptömeg kell, és nem azért mert egyes emberek okoskodása révén talán elpárolog.


Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 7. rész: A Standard Modellen túl 2008 szept 10
Válasz erre: shogyaza #1
kusberg keveri az Univerzumot a térrel, az Univerzum talán véges de a tér biztosan végtelen és ezáltal határtalan.
A tér azért végtelen, mert végtelenre definiáltuk, ugyanúgy mint a síkot vagy az egyenest.

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 7. rész: A Standard Modellen túl 2008 szept 10
Válasz erre: mizar #2
a tér fizikai, vagyis minden pontja anyag. Nem hinném, mert a tér végtelen (ez a matematikai/geometriai tér). Ha minden pontja anyag lenne akkor az anyag is végtelen lenne. És ez cseppet sem biztos, hogy így van.

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 7. rész: A Standard Modellen túl 2008 szept 10
Válasz erre: mizar #1
Jó, jó bocs, csak megütköztem azon, hogy a teret azonosítottad az anyaggal. Amúgy Szia.

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 7. rész: A Standard Modellen túl 2008 szept 10
Válasz erre: mizar #7
..a tér maga az anyag. Ez butaság.
Vedd már észre, hogy a világot csak anyag építi fel. Síkok, hexaéderek és egyéb fogalmak nem léteznek. Sem tér, sem téridő nem létezik. Ezeket a fogalmakat mi találtuk ki.
Csak anyag létezik. Csak anyag létezik. Csak anyag létezik. Csak anyag létezik. Más nem.


Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 5. rész: Hová tűnt az antianyag? 2008 szept 02, 00.12
Válasz erre: Rigel #1
Ha már megértetted, hogy a nyomó gravitáció LEGALÁBB egyenértékű a relativitáselmélettel, akkor könnyebb lesz megértened miért nem kell teljesen más matematikát kidolgozni a nyomó gravitációhoz. A relativitáselmélet ugyanis imitálja a nyomó gravitációt amennyiben a DVAG gradiens okozta gravitáció térgörbületnek látszik, legalábbis Einstein (tudtán kívül) térgörbületként értelmezte. A nyomó gravitáció nem tesz mást mint fizikai okot helyez a látszólagos térgörbület helyére.
A relativitáselmélet által használt számítások semmiképpen nem a tér görbületéből indultak ki, már csak azért sem mert tér nem létezik, nem is létezhet, mert az csak egy fogalom, nem anyag. Ezzel szemben DVAG gravitonok létezhetnek, mert a graviton anyag, lehet gradiense. Az ne zavarjon, hogy gravitont nem látott még senki, Higgs bozont vagy kvarkot sem látott még senki mégis használják az elméletek.
ahol a modellek nem passzolnak (gravitáció) vagy érvényüket vesztik (szingularitás)
A nyomó gravitáció és a Yin yang anyagmodell szerves egységet képez amit a gravitonok kötnek össze. A szingularitás meg a relativitáselmélet tévedése, pontosabban a relativitáselémélet tévességének bizonyítéka, mivel a relelm nem képes határt szabni a BH közepén uralkodó nyomásnak.
A nyomó gravitáció viszont eleve határt szab, a BH belső nyomása nem lehet nagyobb mint a DVAG nyomása (értsd, az egyik oldalról teljesen leárnyékolt DVAG nyomása)

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 5. rész: Hová tűnt az antianyag? 2008 szept 01
Válasz erre: Etele59 #1
Az én felemet szívesen elmagyarázom.

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 5. rész: Hová tűnt az antianyag? 2008 szept 01
Válasz erre: lorzol #3
egykor az összes anyag/energia egy pontban volt. Rigel téved, mint mindig, erre semmilyen jelenség nem utal. Arra utal, hogy egy kis térben volt. Ég és föld. Kizárólag a relativitáselmélet képzelgései utalnak a szingularitásra, de szingularitás természetesen nem létezik, egyetlen matematikai (geometriai) pontban sohasem volt az anyag és nem is lesz.
a 'mi volt előtte?' kérdés a fizika szempontjából értelmezhetetlen.. Nem a fizika szempontjából értelmezhetetlen hanem a megrögzött fizikusok szempontjából. Fekete lyuk volt előtte, ebben volt az anyag, nincs benne szingularitás, a relativitáselmélet hibás. A világegyetem ciklusos. A törvények nem veszítik érvényüket attól, hogy a fizikusok el vannak tévelyedve.
nem adhatod össze józan paraszti ésszel az egymás felé haladó tárgyak sebességét. De összeadhatod. A relativitáselmélet a látszó dolgokkal számol, de a valóságban c + c = 2c !!! Ha megfigyeled a dolgokat akkor a látszó világ leírására alkalmas a Lorentz képlet, de a hosszkontrakció és az idődilatáció a valóságban nem történik meg, legalábbis nincs rá kisérleti bizonyíték (a -valós- hosszkontrakciót amúgy sem lehet kisérletileg kimutatni, mert mire visszahozod a tárgyat az hajszálpontosan, mondom hajszálpontosan, nulla % hibával, visszanyeri eredeti hosszát - mondaná a relelm)


Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 6. rész: A modern fizika Szent Gráljának nyomában 2008 aug 27
Válasz erre: kvilmos #1
Igen, ez így már jobban hangzik. És a bogaras szakik is jó volt...

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 6. rész: A modern fizika Szent Gráljának nyomában 2008 aug 27
Válasz erre: kvilmos #4
Nem az az kérdés, hogy van-e "valójában" Higgs bozon vagy nincs Hmmm. Talán nem olvastad el elég gondosan a cikket, idézem: Az új kísérletek egyik fő célja ennek a régen keresett részecskének a megtalálása, megismerése.
Hogyan találod meg, ha nincs ?????? Hazudsz egy nagyot ?

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 6. rész: A modern fizika Szent Gráljának nyomában 2008 aug 26
Válasz erre: komisz #2
Nem találják meg a Higgs bozont mert nincs olyan. A tömeg nem alapvető tulajdonsága az anyagnak, az elemi részecskéknek nincs tömegük. A tömeg akkor ugrik elő amikor egy-egy graviton elemi részecske proton vagy elektron-átmérőjű körpályára tér miközben egy elemi elektromos töltés kering körülötte (tórusz).
Téves úton jár a fizika: pl nem fedezhetnek fel új dimenziót, mivel egyetlen dimenzió sem létezik. A dimenzió emberi találmány, nem lehet felfedezni csak kitalálni. Nem mindegy.


Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 5. rész: Hová tűnt az antianyag?
Válasz erre: andor99 #11
..van-e antineutron, és ha van, akkor miért anti? Van. Egy pozitron-tórusz és a közepében ülő kisebb méretű (de nagyobb energiájú) antiproton-tórusz alkotja. Már látom előre, hogy ez csak az én fixa ideám, de tudnod kell, hogy kvarkot sem látott még senki.
http://astrojan.eu5.org/foton.htm


Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 4. rész: Végre megfőhet az ősleves 2008 aug 23
Válasz erre: csocsa #1
Szerintem nincs. http://astrojan.eu5.org/silverth.htm

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 4. rész: Végre megfőhet az ősleves 2008 aug 22
Válasz erre: geran #1
Teljesen mindegy mit számolgattak a matematikus fizikusok az MM interferométer kapcsán, ha van olyan kisérleti eszköz amely kimutatja az irányfüggést. Ezt érted? Mert akkor az ún bizonyításod rossz volt és az MM interferométer csak annyira alkalmas a fénysebesség anizotrópia kimutatására mint mondjuk egy légycsapó. Egyik sem alkalmas.

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 4. rész: Végre megfőhet az ősleves 2008 aug 21
Válasz erre: Rigel #1
Nem vagy hajlandó az elméleteddel ellentétes kísérleti eredményekről tudomást venni (Silvertooth, Marinov stb. :) A probléma az, hogy van egy eszköz amit ha forgatsz, akkor a műszer térbeli pozicionálásától függő kisérleti eredményt kapsz. Ez az amit Michelson látni szeretett volna de az ő kétutas derékszögű interferométere erre a célra nem alkalmas.
Teljesen mindegy, hogy mekkora fényutat veszel figyelembe, visszamegy-e a fény a laserforrásba, esetleg te nem érted mitől lehet az eszközzel irányfüggést kimutatni, csak egy a lényeg: az egyutas interferométer működik, a kétutas (MM) interferométer meg nem. Ha semmi más körülményt nem változtatsz, csak az interferométer irányultságát és ez konzekvensen mérhető különbségeket okoz, akkor az egy irányfüggés kimutatására alkalmas eszköz, még ha Robertsnek vagy neked ez nem is tetszik.

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 4. rész: Végre megfőhet az ősleves 2008 aug 20
Szerintem egy óvodástól ez nem szégyen... :)

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 4. rész: Végre megfőhet az ősleves 2008 aug 20
Válasz erre: geran #1
Kedves geran, bátran elhiheted már ezerszer meghallgattam a fizikusok érveit, értem miről beszélnek és azt is látom, hogy miért NEM jók. Ha érdekel itt vagyok de nem erőszak.
Rigel, Borikám, nem emlékszem, hogy túl sok kérdést tettem volna fel, viszont mindent megírtál amit senki nem kérdezett. Csak erre az egy kérdésre kellett volna válaszolnod:
szerinted mi a conceptual error a Silvertooth (és a Marinov) kisérletben ?
Ha erre nem tudod a választ akkor teljesen felesleges ide regényt írnod. Nem találod az interneten? Ez pech.
Te az elméletedhez a VALÓS ESEMÉNYEK-et akarod megismerni, de ez lehetetlen! Miért lenne lehetetlen? Nem megfigyelni akarom, hanem megismerni. Ha nem érted a különbséget magadra vess. Megfigyelni a látszatot lehet.
Ha nem érted a látszó és a valóságos világ közötti különbséget, mondok egy példát. Felnézel az égre és látod a Holdat. Látod, hogy kicsi. Megnézed a Napot és látod, hogy kicsi. Napfogyatkozáskor látod, megfigyeled, hogy a Nap ugyanakkora mint a Hold. A fizikából tudod, hogy nem létezik látszat jelenség, tehát megállapítod, hogy a Nap ugyanakkora mint a Hold.
Így gondolkoznak az óvodások és a kretének. Esetleg még a fizikusok. Mindenki más tudja, hogy ami látszik a Holdból meg a Napból az nem a valóság, hanem csak a LÁTSZAT. A többiek ismerik a valóságot. Már gyerekkorukban megismerték és TUDJÁK, hogy a Nap nagy, a Hold pedig kicsi.

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 4. rész: Végre megfőhet az ősleves
Válasz erre: Rigel #7
Megmondanád szerinted mi a conceptual error a Silvertooth (és a Marinov) kisérletben ?
miért az állandó fénysebességet fogadom el: hiszek a 'több szem többet lát' elvben. Máris sokat tanultál. Megértetted, hogy semmi nem támasztja alá a relativitáselmélet térgörbület, valóságos idődilatáció képzelgést a nyomó gravitációval szemben, és az állandó fénysebesség egyetlen bizonyítéka az, hogy elég sokan szajkózzák. Kisérleti bizonyítéka nincs.
Megegyeztünk, a relativitáselmélet a látszó világot írja le, neked ez kell. Nekem meg a valóságos helyzet (a fekete lyuk belsejét esetleg -de nem bizonyosan- soha nem láthatjuk meg, soha nem mérhetjük, de tudni kell. Számoljuk, extrapoláljuk, kitaláljuk). Enélkül tévedés a kozmológia, ostobaságokat gondolunk a fekete lyukakról, de még az órák járásáról is. Hiába hozakodsz elő a GPS-el ha nem érted meg a látszat és a valóság közötti különbséget. Ha a GPS óra járása semmit nem változik de a Földről szemlélve bármilyen okból másnak látszik akkor csak az ostobaságokat szajkóztad. Ez a kisérlet nincs elvégezve, senki nem hozott vissza GPS órát. Ez azért lényeges, mert ez az egyetlen terület ahol megfogható a látszó és a tényleges történések közötti különbség (vagy azonosság esetleg).
Amiről beszélsz az nincs kisérletileg alátámasztva. Senki nem hozott vissza GPS órát. A Hafele Keating kisérlet egy szerencsétlen hamisítás és akkor még finoman fogalmaztam. Mondhatod azt, hogy téged nem érdekel a valóság, csak akkor bolondot csinálok belőled.
Geran, ...szerintem épp a látszó világot kell leírnunk. Azt ami történik. Máris összemostad a két dolgot, Figyelj jól, olvasd el többször, kérlek:
A világban történnek dolgok. Ebből látszik valami. Ezt a látszik valamit írja le a relelm és nem azt ami történik. Hanem amit ebből látunk. Gyors mozgású és gravitációs rendszerekben a látszó világ és a valós események nem azonosak. Ha két óra egy asztalon van előtted akkor mondhatod, hogy azonosan járnak. Ha az egyik órát megutaztatod akkor nem tudod mi történik vele. Ha menetközben nézed esetleg fekete lyuk közelébe viszed akkor fura dolgokat látsz, relativisztikus meseszerű dolgokat, de nem tudod, hogy ez csak látszat, vagy tényleg ez történik az utazó órával. Ti azt HISZITEK, hogy a látszat az a valóságban is megtörténik. Vissza kell hoznod az órát, letenni eléd az asztalra az etalon óra mellé. NA EKKOR MEGLÁTOD, HOGY VALÓBAN MÁSKÉNT JÁRT-E AZ utazó ÓRA.
Ebből a fajta kisérletből kell a bizonyosság. Nincs. De ha valaki most azt írja, hogy a GPS bizonyítja az idődilatációt akkor tökön szúrom magadat.

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 4. rész: Végre megfőhet az ősleves
Válasz erre: Rigel #1
Látod, ez már tisztességesebb hozzáállás, nem kell lenyelni ha valakinek más véleménye van.
a fényforrás sebessége gyakorlatilag nem befolyásolhatja a fénysebességet... Ebben már egyet is értünk, persze, hogy nem befolyásolja a forrás, mert a fény sebessége a DVAG-hoz képest mindig állandó, semmi máshoz. Teljesen mindegy milyen gyors a forrás, a kibocsátott fény foton a DVAG közegben c sebességre képes.
Silvertooth. Megmondanád szerinted mi a conceptual error a Silvertooth (és a Marinov) kisérletben ?
Doppler CMBR. Szerinted hullámhossz változik sebesség nem. Szerintem fénysebesség változik frekvencia nem - értelemszerűen változik a hullámhossz. Mi alapján tudsz a kettőnk véleménye közül választani ??? De ugye nem a Michelson kisérlet lesz az?
Cikk linked. Ezt a mondatot érted, ugye? Under the assumption that the Doppler effect is responsible for the entire CMB dipole.. Ha azt feltételezzük, hogy az anizotrópiát a Doppler okozza...
Nos, én meg azt feltételezem, hogy a fénysebesség változás okozza. Patt. :)

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 4. rész: Végre megfőhet az ősleves
Válasz erre: Rigel #2
Kösz kis csillag, és mit szólsz a Silvertooth kisérlethez? http://astrojan.eu5.org/silverth.htm
A fényforrás és az észlelő sebessége a fény mérhető SEBESSÉGÉT változtatja meg. Olyan dolgokat állítasz be tényként ami csak egy arra alkalmatlan eszközzel végzett sikertelen mérés nulla, semmi, zéró eredményén alapszik. Az ne zavarjon, hogy az egész világ azt szajkózza amit te, mert a Michelson interferométer az ún éterszél kimutatására nem alkalmas. http://astrojan.eu5.org/morley.htm
A baj tudod az, hogy van olyan eszköz (többféle is) ami ki tudja mutatni a Föld világűrbeli száguldását (370 km/sec a Crater csillagkép irányában). A Michelson féle eszköz és annak klónjai ezt nem tudják.

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 4. rész: Végre megfőhet az ősleves
Válasz erre: Limate #10
A fény és anyagmodellemet tudnám ajánlani http://astrojan.eu5.org/foton.htm és kösz gerannak a besegítést de a gravitonok sebessége kb 5 nagyságrenddel nagyobb mint c, az egyszerűség kedvéért c négyzet -tel szoktam jelölni.
Kedves geran, a relativitáselmélet a fény által közvetített, LÁTSZÓ világ leírásával foglalkozik, én meg azzal, hogy mi történik a valóságban. A kettő nem ugyanaz, kozmológiai következtetésekhez nem alkalmas a ralativitáselmélet látszó világa, mert ahhoz a valós események ismeretére van szükség. Egyszerűen fogalmazva nem a relativitáselmélet maga a probléma, hanem a relativitáselmélet és a valóság kapcsolata, magyarul nem igaz a relativitáselmélet alapvető feltételezése (a fénysebesség állandó és a fénysebesség maximális) nem igazak a következtetései (hosszak megváltoznak, órajelek megváltoznak). Hangsúlyozom nem látszólag (mert látszólag rendben van a relelm idődilatáció) hanem a valóságban. Nem igaz, hogy szingularitás alakul ki a BH belsejében, nem igaz, hogy a semmiből keletkezett a világegyetem, stb. Ezekután javaslom tanulmányozásra a nyomó gravitációt. Utána megbeszélhetjük a relem hibáit.

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 4. rész: Végre megfőhet az ősleves
Válasz erre: Levi Jr. #1
2c-vel. A relativitáselmélet azzal számol, hogy semmi sem lehet gyorsabb mint a fény. Csak a természet nem számol a relativitáselmélettel mert a gravitonok sebessége nagyságrendekkel nagyobb mint c.

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 4. rész: Végre megfőhet az ősleves
Válasz erre: geran #1
Nem biztos. A relativitáselmélet nem zárja ki, hogy baj legyen, neki nem kell nagy (tömegű)energia, elég a nagy energiasűrűség. És nem biztos, hogy elég okos emberek ülnek ott, éppenhogy fekete lyukat akarnak létrehozni. Egyedül Hawking (téves) okoskodása alapján gondolják azt, hogy talán gyorsan elpárolog és nem pedig gyorsan megnő. Persze nyomó gravitáció alapján nem várható fekete lyuk képződése, de ki hisz közületek vagy az ott ülő fizikusok közül a nyomó gravitációban? Senki. Egyáltalán ki az aki hallott róla? 100 éve elfelejtették egy csomó téves elképzelés miatt.

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 4. rész: Végre megfőhet az ősleves 2008 aug 09
Válasz erre: zka67 #11
2 c-vel. A Lorentz összeadás csak a látszatra vonatkozik, a valóságban természetesen 2c -vel ütköznek össze. A relativitáselmélet a látszó dolgokkal foglalkozik, a fizikusok abban a súlyos tévedésben élnek, hogy a valóság az amit látnak, amit mérni képesek. De ez csak akkor igaz, ha nem mennek gyorsan (és nincsenek gravitációs zavarok sem), magyarul nem relativisztikus körülmények között.
Ősrobbanás óta először koncentrálódik közel 1,2 petalelektronvolt energia... Volt már itt néhány okos, aki úgy gondolta nem történhet baj mert a világegyetemben sokkal energikusabb ütközések is megtörténnek. Vagy talán mégsem ?


Megállapították a földönkívüliek adásának legvalószínűbb irányát. 2008 aug 05
Válasz erre: htrw #1
Megértetted amit írtam az idődilatációs - ÓRAVISSZAHOZÁSOS kisérletekről ? Mert tudtommal egyetlen GPS órát sem hoztak még vissza eleddig. Menetközben megvannak a látszólagos eltérések, ezt senki nem vitatja, az előzetesen elállított GPS óra a földön UTC-nek látszik. A kérdés az, hogy a valóságban is megvannak-e? Ezt csak akkor tudod megállapítani, ha visszahozod az órát. Ezáltal a válaszod helyesen: a GPS műholdak állandóan, repülés közben, kisérleti úton, igazolják a LÁTSZÓ idődilatáció létét. Semmi többet.

Megállapították a földönkívüliek adásának legvalószínűbb irányát. 2008 aug 04
Válasz erre: zuzm #1
Nem éreztelek kötekedőnek, de sajnos a relelm tökéletesen NEM alkalmas arra, hogy leírjuk vele a világ működését. Alkalmas arra, hogy a LÁTSZÓ dolgokat leírjuk (abból sem mindent), ez nagyon lényeges különbség.
Kétféle mércével mérsz, a DVAG nyomó gravitációs elmélethez megköveteled az alátámasztást (teljesen jogosan) míg a relativitáselméletet semmi nem támasztja alá, csak mindenki azt gondolja, hogy ezerszeresen alá van támasztva. NINCS. A látszó dolgok rendben vannak, a relelm a fény által közvetített/látott dolgokat többé kevésbé kezelni tudja, de, hogy a valóságban mi történik arra egyetlen valamirevaló kisérlet sincs. Itt természetesen az idődilatációs- óravisszahozásos kisérletekre gondolok, mert a hosszkontrakciót nem tudod ellenőrizni (mert mire visszahozod a tárgyat visszanyeri eredeti hosszát - mondá a relelm). Az óra nem ilyen, az visszahozás után is megtartaná a relativiszkikus mutatványokat.
A Hafele Keating kisérlet nemhogy egyszer kétszer bejött, hanem EGYETLENEGYSZER SEM jött be, azt támasztja alá, hogy nem létezik idődilatáció. Egyetlenegy óra egyetlenegy transzatlanti repülőútján kikalkulált 39 nanosec eredményén alapszik a relativitáselmélet. Ezt nem árt tudni. Más kisérlet pedig NINCS.
A fénysebesség anizotrópia többféle kisérlettel megállapítható (370km/sec ala Crater), ezzel szemben a Michelson interferométer a Föld mozgásából származó fénysebesség eltéréseket nem képes kimutatni. http://astrojan.eu5.org/silverth.htm

Megállapították a földönkívüliek adásának legvalószínűbb irányát. 2008 aug 03
Válasz erre: zuzm #8
Kösz, ha érdekel hogyan közlekednek a földönkívüliek, csak szólj. A távolság nem számít (nem olyan nagyon, mert c négyzettel közlekednek, nem c -vel). A földönkívüli jármű nem rakéta, nem kell gyorsítani évekig, aztán meg lassítani évekig, hanem fénysebességet sokszorosan meghaladó sebességre ugranak másodpercenként hússzor. A gravitáció (gravitonok) sebességét megközelítő sebességgel utaznak és bizonyára a távközlésük is gravitonokkal működik. A gravitonok az anyagi világ meghatározó részecskéi, a gravitontenger energiája gigászi s csak azért nem vesszük észre mert minden oldalról egyenletesen ér bennünket. Kivétel a Föld középpontja felé, mert alulról egy hangyányival kisebb a DVAG sugárzás (a graviton áramot a Föld egy picit megszitálja, egy kicsivel kevesebb graviton jön ki a Földből mint ami felülről belép). A különbség okozza a testek súlyát: felülről nagyobb erő nyomja a testeket (atomokat) mint alulról.

Megállapították a földönkívüliek adásának legvalószínűbb irányát. 2008 aug 02
Válasz erre: nozomi #2
Bocsi, de jelen tudásod csak jelen képzelgés, egy nemlétező járaton semmit sem lehet átküldeni, sem férget sem elektront. A fekete lyuk nem egy lyuk, hanem egy csillag, mintha a Nap közepén akarnál átmenni valahova, de ott semmilyen kapu vagy dimenzió nem nyílik ki.
A SETI egy arcátlanság, a világegyetem lakott, százával látogatják a Földet.
Senki nem kommunikál fényjelekkel amikor a gravitonok sebessége c^2 nagyságrendű (~300 000 c)


Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 2. rész: Antianyag, ősanyag és más korábbi nagy felfedezések. 2008 jul 26
Válasz erre: Rigel #1
Ne haragudj, de annyi butaságot hordtál itt össze, hogy muszáj válaszolnom.
1. A jelenleg érvényesnek tartott relativitás elmélet szerint talán, de ki mondta neked, hogy a relativitáselmélet igazat mond?
2. Ha a gravitációt a fényhez hasonló hullámként modellezed/képzeled, akkor elég nagy butaságot csinálsz, mert akkor a gravitációt ugyanúgy látnád a szemeddel mint a fényt. A gravitonokat nem tudod kimutatni, tudtommal sehogy, tehát valamiben lényegesen eltérnek a fotonoktól, nem modellezheted őket fotonként. Még a fotont sem tudjátok micsoda, pedig arról rengeteg információt sikerült összegyűjteni.
Segítségül, fotonmodell: http://astrojan.eu5.org/foton.htm
3. Érdekelne a közlemény ahol gravitációs hullámokat regisztráltak SN robbanásról :))
4. Antigravitációs antigraviton szerintem sincs.
5. a BigBang felfúvódás nem percekig, hanem 10-34 sec ig tartott tudtommal, nem egészen mindegy, 35 nagyságrend.
6. legújabb értelmezés szerint... a tér is együtt jött létre az anyaggal.. Ez már elég nagy ostobaság, a tér soha nem jött létre, nem létezik, a tér nem anyag hanem egy emberi elme által alkotott FOGALOM, ami csak a fejünkben létezik, magyarul a semmi. Az idő ugyanígy, valamint a téridő dettó. Ezek fogalmak, nem jöttek létre hanem az emberek kitalálták őket arra a célra, hogy le lehessen írni az anyag viselkedését, mozgását. Minden fogalommal ez a helyzet, a világegyetemben csak anyag létezik, fogalmak nem. Fogalmak csak az emberiség észbekapásával jöttek létre, ha kihalna az emberiség kimúlnának a fogalmak is. De ugye nem képzeled, hogy ezzel megszűnne az Univerzum mert elveszett a tér fogalma ???
7. A wikipédiát meghagyom neked.
8. Az "elpárolgási humbug".. Ne haragudj de te írtad, hogy ..már a fizikusok is rájöttek, hogy ... a Hawking-képlet nem használható.. Akkor mitől zseniális a nem használható Hawking képlet ???????? Hawking megpróbálta kiszámítani rosszul, de ezt a fizikusok maguk sem hiszik. Ettől nem kell megsértődnöd.
9. Ha továbbra is szívesen vitáznál velem javaslom olvasásra mondjuk ezt itt, a végén lévő linkekkel együtt, mert különben csak elbeszélünk egymás mellett. Ez itt nem a hivatalos fizika, ez itt a nyomó gravitáció. http://astrojan.eu5.org/dvag.htm

Indul a legnagyobb részecskegyorsító - 2. rész: Antianyag, ősanyag és más korábbi nagy felfedezések. 2008 jul 22
Válasz erre: Rigel #11
..már a fizikusok is rájöttek, hogy ... a Hawking-képlet nem használható.. akkor gyakorlatilag megállapítható, hogy a fizikusoknak halvány fingjuk sincs mi történhetne ha valamilyen csoda folytán tényleg kialakulna egy fekete lyuk. Mert ez az elpárolgási humbug egyedül Hawking fejében létezik. A gravitációról gyakorlatilag semmit sem tudunk (tudtok:))
Továbbá HA a gravitációs hullámok fénysebességgel terjednének, de vélhetően több nagyságrenddel gyorsabban terjednek.. Túl sok az ismeretlen !DVAG Back to Main Astrojan FOTONmodell

 

Free Web Hosting